Kontakt förmedlades mellan Kerstin och Pierre Karlsson på Remot iT. Han kopplade upp sig till Kerstins dator och kunde konstatera att hennes virusskydd hade släppt igenom någon som kapat hennes e-mail och skickat ut tiggarmailet till alla i adressboken.
– Som tur var hade gärningsmannen inte hunnit byta Kerstins kod till hennes mail så jag ordnade en ny kod, berättar Pierre Karlsson. Trots virusskydd hittade jag dessutom över 2.000 hot mot hennes dator och tog bort dem.
Det blev ett par timmars arbete för Pierre, men genom att Kerstin Brannerydh genast beslutade sig för att teckna sig för det Grundpaket för datasäkerhet som Remot IT erbjuder så blev timkostnaden lägre.
– Mitt Grundpaket kostar 149 kronor plus moms och då ingår dels marknadens förmodligen bästa virusskydd samt en uppföljning av datorns status, som rapporteras en gång per månad, säger Pierre Karlsson. Jag hjälper både avtalskunder och andra med dataproblem, men det blir lägre kostnad för avtalskunderna.
En nyhet är att man kan testa Grundavtalet i tre månader och om man inte är nöjd så återbetalas två månadsavgifter!
Kerstin Brannerydh är tacksam för att hjälpen kom så snabbt, mycket tack vare att Remot IT jobbar på distans.
– Det spelar ingen roll om jag är hemma i Storvik och om du är på Hawaii så kan jag koppla upp mig till din dator, förutsatt att det finns Internet där du befinner dig, säger Pierre Karlsson. När jag är uppkopplad så kan jag i princip åtgärda datorns problem lika bra som om datorn fanns på mitt kontor!
Det finns de som hävdar att man inte behöver virusskydd till sin dator, men det Kerstin Brannerydh råkade ut för visar att det ibland inte ens hjälper eftersom man har fel virusskydd i datorn.
– Jag kan bara uppmana alla som inte säkrat sin dator att göra det så snabbt som möjligt, säger Kerstin Brannerydh. Det jag råkade ut för kan väl hända vem helst!
I Grundpaketet från Remot IT ingår:
• Virusskydd (marknadens bästa enligt test)
• Uppdatering av viktiga program en gång i månaden
• Hälsokontroll följt av en hälsorapport och bedömning av nödvändiga åtgärder
• Kontroll av diskutrymme samt diskhälsa
• Övervakning med direkt rapportering av skadliga hot eller andra problem
• Månadsrapport som visar datorns status
• Förslag till åtgärder vid eventuella problem
Om man vill ha Backup när det krisar kan man lägga till 2 GB lagringsplats för säkerhetkopiering. Det går också att få mer kapacitet om man behöver det. Med Remot IT Molnlösning så har man alltid tillgång till filer, bilder, video med mera.
– Arbetar man med olika datorer eller om man jobbar i ett team så är det en fördel om alla kan ha tillgång till viktiga filer på sina datorer, säger Pierre Karlsson. Molnlösning är nästa steg från att enbart ha backup.
Så var rädd om datorn och de dokument, foton mm som du sparat!