Arbetsförmedlingen gick vinnande ur striden i Drivhuset24

11/11, 2017 kl. 21:21

Mellan den 8-9 november fick studenter på Högskolan i Gävle chansen att lösa olika problem från företag och organisationer i den spännande tävlingen Drivhuset24. När det var så dags för prisutdelning så var det studentlaget med Arbetsförmedlingens case som stod som vinnare.

De deltagande studenterna vid Högskolan i Gävle har vridit och vänt på sina geniknölar i ett helt dygn i streck, allt för att lösa ett verkligt behov eller problem från någon av de deltagande caseleverantörerna.

- Det här är faktiskt den åttonde upplagan i ordningen och med risk för att låta som Idoljuryn, men det här var det bästa året vad gäller drivna och kreativa studenter, sa Rickard Petrés, VD på Drivhuset Gävleborg som arrangerar tävlingen.

Drivhuset24 är en casetävling där studenter, från olika inriktningar, bara har 24 timmar på sig att sätta sig in i ett verkligt problem, generera olika typer av lösningar, utveckla detsamma och sedan förbereda en presentation inför en förväntansfull jury. Till sin hjälp under dygnet har studenterna haft stöd från olika handplockade personer som har agerat coacher och sett till att studenterna har varit på banan men även hjälpt till att se nya perspektiv på saker och ting.

Tävlingen i sig fokuserar främst på den entreprenöriella processen men visst fanns det ett mått av bedömning för att utse vinnarlaget och även om det såg ut att bli oavgjort i slutändan så kunde juryn presentera en vinnare med hjälp av prisutdelaren Ylva Fältholm, rektor vid Högskolan i Gävle.

Motiveringen löd:

”Med ett strukturerat arbetssätt och väl genomförd process har det här laget lagt grunden för en tillika bra presenterad lösning. När samhället blir allt mer digitaliserat är det viktigt med kraften från mänskliga möten. Likt Zlatans resa från Rosengård kan vi lära oss vad positiva förebilder kan göra för ett mer inkluderande och jämställt samhälle med en ökad integration.”

Det vinnande laget som bestod av studenterna Kim Berge Hedkvist, Emmy Aho och Rasmus Forsell kan nu sova gott i natt och se fram emot en tripp till Miami under nästkommande år som var vinsten i den positivt omtumlande tävlingen

Förutom Arbetsförmedlingen Söderhamn så bestod årets caseleverantörer av Bilmetro, Valbo Köpcentrum, Region Gävleborg, Brinc och Gävle Energi.

Drivhuset24 arrangerades av Drivhuset Gävleborg med Högskolan i Gävle som medarrangör och Ljungbergsfonden som delfinansiär.

Denna artikel är publicerad på Företagsbladet via SvenskPress.se.
Se villkor här »

Drivhuset Gävleborg

Drivhuset Gävleborg

Medlem sedan 2012-01-05

Entreprenörsstiftelsen Drivhuset Gävleborg hjälper studenter att starta och driva företag samt utveckla sig själva inom entreprenörskap och intra... Läs mer

Vad vill du läsa?

Publicera

Välj ditt språk

Mer läsning

Erbjudanden

Visa fler erbjudanden »

Facebook

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Hjälp

Stäng