Årets Bomässa var mer inriktad på grundkonceptet med produkter för allt från tak, väggar, golv och kakel till bad, kök, möbler, byggvaror, elektronik och interiör. En typisk besökare ska igång och renovera eller bygga nytt, och kommer till mässan för att få inspiration, experthjälp och bra erbjudanden, från så många leverantörer som möjligt samlade under samma tak.
- Vi hade strax under 7000 besökare, vilket vi är väldigt nöjda med, säger Mattias Kristensson, projektledare för Bomässan i Sandviken. Det var bra stämning och mycket inspiration, som både
UF-företagen och NyföretagarCentrums Cotton & Steel bidrog till.
Cotton & Steel vann platsen bland NyföretagarCentrums kandidater. Butiken på Drottninggatan öppnade i juli förra året. Petra Edlander är tacksam för den hjälp och den rådgivning hon fått hos NyföretagarCentrum.
– Jag har tidigare arbetat med inredning och hade mina egna idéer och drömmar om hur butiken ska se ut, säger Petra Edlander, Cotton & Steel.
Butiken har både privata och företag som kunder.
Ung Företagsamhet, UF, arbetar med gymnasieungdomar som vill prova på att driva ett eget företag. Gävleborg ligger faktiskt i topp när det gäller Ung Företagsamhet. På lördagen var det Hang In There UF som visade upp sig. Det är ett företag som vill förenkla och underlätta för privatpersoner vid brandrelaterade situationer i hemmet, fritidshuset mm. De har tagit fram ett smart och smidigt kit med de nödvändigaste säkerhetsartiklarna man behöver i en och samma enhet, som kan hängas in i en garderob, klädkammare etc.
– Vi sydde de första exemplaren själva men vi har sålt så många att vi ordnat med en underleverantör i Polen, berättade Emilia Wästlund, VD.
Hang In There UF vann första pris i produktutveckling bland UF-företagen i Gävleborg. De är därmed kvalificerade för rikstävlingen.
- Trots att det var fint väder så var mässan välbesökt och lyckad för oss med många nya kunder som ville veta vad det kostar att bygga ett nytt hus till fast pris, säger Jan Stark, LB-hus. Vi är först med "Smarta hem" som standard så att man kan styra värmepump och belysning med mobiltelefonen, vilket väckte stort intresse.
Flera av utställarna har varit med på Bomässan i flera år, som Garageportexperten, Bra Fönster, LB-hus, Spa & Bad med flera. De har bra erfarenhet av Bomässan och besökarna, som vill ha råd och tips för sina hus. Många har redan bokat plats i nästa års Bomässa i Sandviken! -