Juryns motivering lyder: Det finns en stark vilja att samverka med företagare i hela länet. En strävan att ge kunden bra service och trovärdighet som visar vägen för andra företagare hur man kan bedriva sin affärsidé. Årets företagare bjuder på sig själva och visar på sina olikheter vilket ger både ett gott skratt samt tankeställare för hur olika vi är och vad värdefullt det är i företagandet. Årets företagare sprider värme, glädje och är alltid oerhört välkomnande och tillgängliga. De vågar satsa och de främjar ett hälsosamt liv och leverne. Årets företagare visar att satsning på kvalitet och service vinner i längden…

Årets företagare ska äga och driva sitt företag, genom gott ledarskap vara en god förebild och ambassadör för företagare, visat prov på att vara extra kreativ och företagsam på ett sätt som bör premieras, ha uthålligt god lönsamhet samt inte ha några betalningsanmärkningar i närtid.

Juryn för Årets företagare i Gävleborg har bestått av landshövding Per Bill, Eva Cooper, regionchef Företagarna och Anders Tollmar, samordningsdirektör Region Gävleborg. Dessutom har i år allmänheten fått möjlighet att rösta på sin favorit genom en omröstning på webben. Årets företagare i Gävleborg är ett samarbete mellan Företagarna och Region Gävleborg.