Eldklotet 2017 i Gävle hålls den 24 maj på Konserthuset. (Anmälan: http://www.foretagarna.se/event/gavleborg/2017/maj/gavles-eldklot/)
Det är ett näringslivsevenemang som manifesterar och positionerar Gävle som en kreativ och dynamisk kommun för ett rikt och levande näringsliv.

Eldklotet 2017 är ett forum för verksamma företagare inom Gävle Kommun som ska inspirera, inge stolthet och sprida framtidstro, till fördel för såväl tillväxt som näringslivsutveckling. Dessutom ges tillfälle till att träffas under lättsamma former, knyta nätverkskontakter och närmare lära känna varandra.

Årets företagare 2016

Årets företagare utses vid Eldklotetgalan till en företagare som under året utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt företagande och sin person fungerar som en inspirationskälla och förebild för andra företagare.
Genom åren har en lång rad lokala entreprenörer vunnit utmärkelsen, bl.a. Petterssons Mekaniska och Sören Thyr. De senaste årens vinnare är:
2010 Hans-Olov Blom, Ramudden
2011 Marcus Norin och Magnus Hedin, Greencon
2012 Anna-Sofia Winroth, Gefle Chocolaterie
2013 Katarina Helling och Jonas Ahlborg, Job Meal
2014 Anette Svedinger-Ericsson Söders Källa
2015 Joel Svensson Partykungen
2016 Ska nu utses

Årets nominerade…

Nominerade till Årets företagare 2016 är:

PETER HALLSTRÖM
CARD GROUP
Card Group ett företag som gör grattiskort till 45 länder, har i Gävle ett kontor med ca 30 anställda som designar och distribuerar. Man har även ett framgångsrikt franchise-koncept som fått stora priser och framgångar i världen. Företaget omsätter ca 400 miljoner kr/år. Man har tidigare premierats dä man vunnit pris som bästa franchisebolag i Sverige före sådana som t.ex.
McDonald´s. Företagets grundare och ägare heter Peter Hallström.

THOMAS DEIME
Mat hos Deime AB
Thomas Deime har sedan han lämnade White-guide-restaurangen Bistro Nord i Gävle sartat Skärgårdskrogen i Utvalnäs samt Golfrestaurangen i Älvkarleby nu även med stor framgång startat Runebergskrogen i villastan i Gävle.


ZAHRA ASGARI
Allt i hemmet i Gästrikland
Zahra Asgari har med stor framgång drivit upp ett hemtjänstföretag där hon även har en specialinriktning och kan erbjuder hemtjänst på sitt modersmål.

Årets UF

Vi stöder även unga företagare och delar varje år ut pris till de bästa UF -företagen. Vid Eldklotetgalan den 24 maj kommer vinnaren att koras.
De nominerade UF-företagen är:

Hälsohäftet Ett rabatt häfte som vänder sig till hälsa branschen.

Fritidskartan En app för detaljerad information om allt som rör friluftsliv i kommunen.

Bottles up Ett glasunderlägg som fyller flera funktioner.


Välkomna..
För mer information om Eldklotet-galan, om Årets företagare eller om Årets UF-företagare kontakta:
Eva Cooper, Regionchef på Företagarna Gävleborg, tel 0708-10 17 83. E-post: eva.cooper@foretagarna.se Camilla Westman, Ordförande för Företagarna Gävle, Tel: 026-12 00 97. E-post: camilla@fastighetsmani.se