– Vi är tillgängliga hela dygnet och kan nu bredda vår service genom att vi också kan erbjuda hyrbilar till kunderna, säger Tobias Sundell. Det händer ju att bilen slutar fungera på natten och då är det svårt att få tag i en hyrbil, men det fixar vi!
Det kostar extra kvälls- och nattetid men oftast kommer sådana hyrbilsbeställningar via försäkringsbolagens larmcentraler som då står för hela kostnaden.
– Vi planerar också att utveckla vår nya hemsida så att man kan boka hyrbil där, säger Tobias Sundell. Vi kan också leverera hyrbilen och om det är inom centrala Gävle så kostar det inget extra vid både försäkringsuthyrning och längre uthyrningar.
Hyrbilen är ingen traditionell franchise utan man betalar en avgift per hyrd bil som gör att uthyraren får ta del av Hyrbilens förmånliga avtal, till exempel för att köpa nya bilar.
– Hyrbilen hjälper oss både att hålla låga priser och att kunna erbjuda fräscha personbilar, säger Tobias Sundell. Man kan också hyra minibuss och lätt lastbil med bakgavellift hos oss.
Personbilarna byts varje år eller när de har gått max 3 000 mil. Hyrbilen finns just nu på 60 platser i Sverige - och det ökar hela tiden. Tillsammans har man cirka 700 hyrbilar att erbjuda.
– Vi som uthyrare i Gävle har just nu 6 personbilar, en lätt lastbil samt en minibuss, säger Tobias Sundell.
Bra marscherat med tanke på att deras uthyrning av bilar startade förra året med endast en bil.
Däckakuten har växt rejält sedan Tobias Sundell startade företaget 2012. I början var det bara Tobias som jobbade på företaget, men nu har han tre tillsvidareanställda samt en som jobbar när det behövs, men han jobbar i stort sett heltid.