Wilhelmina Akademien har arbetat med Ledarutvecklingsprogram i snart tio års tid. Närmare 400 chefer från både Gävleborg och Dalarna har genomgått programmet "Ledarutveckling i nätverk" vid det här laget. Företagets idé är att deltagarna får kunskaper för att kunna utöva "att utöva ett personligt och hållbart ledarskap".
"- Idag ser vi att chefer har ett stort behov av att nätverka och få erfarenhetsutbyten med andra chefer. I tider med varsel och neddragning är det tufft att vara chef. Det kan lätta att få ventilera sitt arbetssätt med chefer i andra verksamheter" säger Maria Lindén på Wilhelmina Akademien. "I höst startar vi flera chefsnätverk med grupper för erfarenhetsutbyten i vår verksamhet. Varje grupp består av endast sex deltagare och en mix av chefer från både privat och offentlig verksamhet, som träffas en gång i månaden."
"- Vi försöker möta chefers behov av stöd i deras vardag. Just nu ser det ut att vara nätverk och stöd som gäller", säger Maria Lindén på Wilhelmina Akademien.