Erling Nordell hälsade gästerna välkomna till de nya och större lokalerna. Nordells Security har idag 19 anställda och är verksamma i hela Gävleborg med kontor i Gävle och Hudiksvall. Företaget har nyligen tagit över Dalarna och kommer att etablera personal och kontor även där.
– Vi på Nordells hjälper er att förebygga inbrott, brand, skadegörelse och produktionsstörningar samt skyddar era kunder, er personal och sätter tidspress på tjuven, sa Erling Nordell.
Det är också viktigt att företag har ett passagesystem som både är enkelt att administrera men som också håller reda på vilka som håller till i lokalerna. Ibland behöver man ändra vilka tider som lokalen ska vara öppen eller det kan vara hantverkare eller andra tillfälliga besökare som ska kunna komma in och då är det enkelt att ordna med de säkerhetssystem som Nordells levererar.
Den högsta säkerheten får man med ett elektroniskt system. Om någon tappar bort sitt säkerhetskort eller ”tagg” kan man enkelt ta bort det ur systemet och ersätta med nytt.
Brandskydd är också viktigt för att man ska begränsa skador om olyckan är framme. Ilka Ranta är brandskyddsprojektör och arbetar med förebyggande åtgärder, byggnadsbesiktningar och utbildning av kundernas personal.
– Det är många lagar och bestämmelser som vi håller reda på och det är många olika instanser, inte minst försäkringsbolagen, som har synpunkter, men vi ser till att våra kunders lokaler anpassas så att de klarar kraven, sa Ilkka Ranta. Men det finns ju också kunder som har högre ambitioner än det som krävs och då hjälper vi till att dimensionera efter det.
Nordells är partner till Dafo, som levererar brandskyddsutrustning med allt från brandfiltar till komplett utrustade brandbilar! Nordells utsågs 2016 till ”Årets Servicelämnare” av Dafo i konkurrens med deras 50 partners.
– Vi har också system som kan reducera syrehalten i luften för att skydda till exempel en server om det börjar brinna, sa Ilkka Ranti. Med 15 procents syrehalt i luften går det inte ens att tända en tändsticka!
Kameraövervakning blir allt vanligare tack vare att uppklarningsprocenten är skyhögt mycket bättre än med enbart inbrottslarm.
– Våra nya larmade kameror gör att man griper 2 av 3 inbrottstjuvar, sa Björn Selnes, säkerhetsprojektör hos Nordells. Inbrottslarmen är idag helt intelligenta och hanterar även driftlarm från frysar och värmesystem
och ser också till att rätt åtgärd sätts in vid driftlarm.
Dagens kameraövervakning kan sektionsindelas för att undvika onödiga larm. Om någon rör sig inom området händer inget men om en person hoppar över ett staket, som utgör zongräns, så går larmet. Personalen på larmcentralen får information via kamerorna som de kan förmedla till väktare och poliser, till exempel åt vilket håll de springer – viktigt för att kunna genskjuta dem.
Vi fick också se en inspelning från en övervakningskamera på ett skol tak, där några frön klättrade upp och gjorde en del bus. När filmen visades för att identifiera dem visade det sig att en av ungdomarna var son till en av de närvarande…
Kamera inomhus behöver inte tillstånd, det räcker med att anmäla till Länsstyrelsen. Där är man väldigt restriktiv med att ge tillstånd för övervakning utomhus, något som polisen vill ha.
Deltagarna erbjöds också ett gratis besök av Nordells för att kontrollera säkerhet, brand, passersystem mm.
- Vi ställer gärna upp och går igenom företagens säkerhetssystem, larm, passersystem, brandskydd mm för vi vet att många skulle behöva förbättra dem för att inte i onödan behöva drabbas av problem som kan skada verksamheten, sa Erling Nordell.

Mer info: http://nordells.se