En praktikplats ger ungdomar värdefull erfarenhet och en första rad på sitt CV som de tar med sig vidare i livet. Praktikplatsen, som är på tre månader, förflyttar ungdomar från ett liv utanför arbetslivet till en gemenskap på en arbetsplats. Den kan också leda till studier, oväntade yrkesval eller bara en större tro på sig själv och sin framtid. Att ta emot en arbetslös ungdom på en praktikplats är verkligen att göra en samhällsinsats.

– Vi vet hur svårt det kan vara att ta det där första viktiga klivet in på arbetsmarknaden. Arbetslösheten bland unga i Gävleborg är bland den högsta i landet och därför vill vi på Länsförsäkringar göra vad vi kan för att fler ungdomar i länet ska få chans att komma ut i arbetslivet, säger Ann-Sofie Wesslén-Weiler, Hållbarhetsansvarig på Länsförsäkringar Gävleborg.

Länsförsäkringar fortsätter det viktiga arbetet att ta emot En bra start-praktikanter och de givande träffarna för "speeddating" vars syfte är att föra samman arbetslösa ungdomar och företag. Höstens första tillfälle blir i Gävle den 15 september, därefter i Ljusdal 22 september och sedan 5 oktober i Hudiksvall.

– Har man ett företag och är intresserad av det här viktiga arbetet för alla våra ungdomar i länet, är det bara att kontakta oss på Länsförsäkringar så berättar vi gärna mer om vad det innebär, hur det går till och förmedlar kontakten till Arbetsförmedlingen.