Auto Pacific går löpande ut med en stor undersökning till ägare av nya bilar. Ägarna får frågeformuläret efter att ha ägt sin bil i tre månader. Frågorna behandlar uteslutande vad ägarna anser att biltillverkaren kan förbättra på respektive bilmodell. Dessa data sammanställs sedan och redovisas årsvis i slutet av juli månad.
I år bidrog över 65.000 bilägare med sina synpunkter och de bilar som bäst möter ägarnas behov och önskemål i respektive klass utses i ”Ideal Vehicle” (Den Ideala Bilen). Det rör sig om totalt 24 klasser och Subaru hamnade på första plats i tre av dem.
Outback vann i kategorin ”Premium mid-size Crossover SUV”, Forester tog hem titeln i ”Mid-size Crossover SUV” och Subaru XV lade beslag på förstaplatsen i kategorin ”Compact Crossover SUV”. För Outback och Forester var det andra titeln i rad.
– Vi vet att även de svenska ägarna är nöjda och att våra bilar motsvarar kundernas förväntningar, säger John Hurtig, varumärkesdirektör på Subaru Nordic AB. Med tanke på att Subaru först och främst är ett cross-over-märke ser vi detta som ett bevis på total kundnöjdhet.
I Gävleregionen är Bilvaruhuset Dahlboms Bil återförsäljare för Subaru ända sedan introduktionen i Sverige 1982. Dahlboms Bil firar för övrigt 60-årsjubileum i år!
– Vi har fått vara med om en fantastisk resa med Subaru och tack vare att de hela tiden satsat på kvalitet så har de under en lång rad av år legat i topp när det gäller nöjda bilägare, säger Christer Dahlbom, vd på Dahlboms Bil. Det är ju bilägarna som i slutänden avgör om det är en bra bil, inte motorjournalister.

Hela undersökningen och alla resultat hittar du här:
http://autopacific.com/ideal-vehicle-awards

Subaru tillverkas av Fuji Heavy Industries (grundat 1953). Första serieproducerade Subarun hette 360 och lanserades 1958. FHI har fabriker i Gunma, Japan samt Lafayette, USA. År 2015 tillverkades totalt 939.000 bilar av modellerna: Impreza, Legacy, Outback, Forester, STI, XV, BRZ, Levorg och Tribeca. Subarus symmetriska 4-hjulsdrift introducerades 1972 och Subaru har tillverkat fler än 16 miljoner Boxermotorer sedan lanseringen 1966.