Ulf Gradin, VD och producent på Videa, hälsade välkommen till 5D Media Group som består av sex företag som samarbetar, förutom Videa även BR IND (Brand and industrial design), Gävle Ljudproduktion, Jahopp, Qenter Production och Extrude Interactive.
Streaming, Voteringstjänster, Live-TV produktion med mera.
5D Media Group samarbetar med produktion av Video, E-Learning, PR och Kommunikation, Opinionsundersökningar, Appar, Industridesign, Grafisk Design, Ljudinspelning, Postproduction,
Streaming, Voteringstjänster, Live-TV produktion med mera.
– Vi har både små kunder och stora som Sandvik, BillerudKorsnäs, SAS, Ericsson och Skanska med flera, sa Ulf Gradin. Vi har varit med om en fantastisk utveckling sedan jag startade företaget 1988 med film- och videoproduktion.
Videa specialiserar sig på historieberättande på film och video.
– Vi har hjälpt många företag som jobbar med business-to-business att växa genom varumärkesbyggande, sa Ulf Gradin. Både tekniskt och innehållsmässigt har det skett en förändring genom att man nu kan distribuera rörliga bilder till telefoner och I-pads.
Genom sina stora kunder som BillerudKorsnäs, Sandvik med flera når produktionerna över hela världen.
- Enligt en del prognoser kommer 80 % av allt innehåll på Internet att vara rörliga medier till år 2020, sa Ulf Gradin. Det känns väldigt bra för oss att kunna vara med på den utvecklingen.
I dagens infosamhälle måste man fånga målgruppens intresse på 10-15 sekunder för att de ska kolla på hela budskapet.
– Ibland gör vi olika versioner av filmerna som anpassas till olika sociala medierna, sa Ulf Gradin.
Det finns också en komplett studio i lokalerna där vi kan göra direktsändningar, tillexempel med en egen TV-kanal.
– Det skulle kunna vara något för Gävle kommun att satsa på för att få ut aktuell information, sa Morgan Darmell, ordförande i Gävle kommuns Utbildnings och arbetsmarknadsnämnd.
Vi kollar på olika sociala medier, Youtube mm utan att tänka på vilka enorma möjligheter det finns idag för att nå ut med information! Men nu vet vi bättre!