1 - Snabb tillgång till kontanter
Behöver du snabb tillgång till rörligt kapital för att anställa mer personal, utöka lager eller utnyttja rabatter från leverantörer med tidiga betalningar? Med factoring kan du omedelbart få loss kont- anter från dina fakturor. Faktum är att du ibland kan få loss pengar redan samma dag som du säljer fakturan.

2 - Stabilitet i kassaflödet
En kris i kassaflödet kan utlösas av flera olika anledningar, från brist på försäljning eller försenade betalningar till oväntade utgifter. Oavsett orsak kan den resulterande oförmågan att täcka de dag- liga utgifterna riskera ditt småföretags framtid.
Med factoring kan du låna över 90% av dina utestående fakturor, så att du kan stabilisera ditt kassaflöde och täcka driftskostnader. Processen är enkel: du får en kredit med dina utestående fakturor som säkerhet, och ditt lån återbetalas när dina kunder betalar dessa fakturor.

3 - Flexibilitet
Det finns flera finansföretag och banker som erbjuder factoring och som är specialiserade inom området. Dessa är utformade för att ge småföretag flexibiliteten för att få företaget att växa.

4 - Stöd och rådgivning
Flera banker erbjuder ytterligare stöd och rådgivning som hjälper dig att hantera din företagseko- nomi.
Småföretag kan med fördel få tillgång till diverse finanstjänster. Till exempel kan du få kontrollera dagliga transaktioner och spåra information om inkomna betalningar, se kreditvärderingar som gjorts på dina kunder, övervaka deras betalningstrender och justera kreditvillkor vid behov.

5 - Ett bra alternativ till onlinelån
Företagslån har blivit ett populärt finansieringsalternativ och det finns många långivare på nätet som tillhandahåller kapital till småföretag som har svårt att få låna av traditionella banker. On- linelån förbättrar möjligheterna för småföretag att få tillgång till kapital, men att låna passar inte alla. Många småföretagare som lånar från oseriösa långivare får betala överpris för snabba lån, och högkostnadskrediter har ofta höga räntor och avgifter.

När du väljer fakturaköp får du mycket mer än ett lån. På https://www.företagslån.se/factoring kan du enkelt hitta finansbolag som är specialiserade på factoring och frigörande av rörelsekapital för små till medelstora företag i behov av ökat kassaflöde. Här kan du också jämföra finansiering av rörelsekapital genom företagslån, oavsett vilken bolagsform du har.