Tradition möter innovation

På Axmar Brygga är julen en magisk tid då tradition möter innovation. Vid ankomst möts gästerna av en oemotståndlig panoramautsikt över Östersjökustens orörda skärgård, en bild som snabbt för tankarna till julefrid och festligheter.

– Vi är stolta över att kunna kombinera svenska tidlösa klassiker tillsammans med våra egna specialiteter som verkligen tar våra gäster på en kulinarisk resa, säger den nya restaurangchefen Johan Nellfors. Det är viktigt att behålla de välkända smakerna, samtidigt som vi vågar experimentera och introducera några spännande nyheter. Lutfisken anser vi självklart skall vara med på julbordet och många tycker att vår egen Axmarröra tillhör topparna. Vi har även utökad ostbricka till dessertbordet sedan har jag en personlig favorit på gång i form av en havtornssill man inte bör missa.

En julupplevelse för alla sinnen

Axmar Brygga strävar efter att skapa en genuin och hjärtlig julstämning. Gästerna kan avnjuta julbordet inomhus i den historiska 1800-talsmiljön med en sprakande öppen spis och charmiga slaggstensväggar eller med den fantastiska vyn över de isklädda skärgårdsöarna på den rymliga inglasade bryggan.

– Sedan får man inte missa vårt trancheringsbord där det bjuds på fläskfilé och helstekt oxfilé med husets pepparsås och rödvinssås med dragonmajonnäs och srirachamajonnäs, hälsar Yngve Persson som var med och grundade restaurangen för mer än 20 år sedan.

Flera spännande nyheter på årets julbord

  • Klassiska Julbordet inklusive trancheringsbord: Från 469:-.
  • Lilla Julbordet: En lättare variant serverad mellan 13.00-15.30 onsdag till fredag för 349:-.
  • Familjesöndagar: Gratis för barn upp till 5 år och endast 10:- per år för barn upp till 15 år.
  • Ställplats för husbilsgäster: För dem som äter julbord, bokning via restaurangen för 99:- inklusive el.
  • Restaurangen fixar transporten: Bussresor t/r för större sällskap.

Barnbio och leksaker på Familjesöndagarna
På familjesöndagarna är det barnens dag på loftet i den julmysiga festvåningn. Barnbio på storbildaren i den julpyntade konferensvåningen och tillgång till godis och leksaker för de yngre. Som förälder kan ni njuta lite längre av måltiden i restaurangen och barnen roar sig tillsammans på egen hand.

För en mer privat julupplevelse erbjuder restaurangen även festvåningen, Berndt von Schinkel-rummet, med sina sluttande väggar och eget konferensrum, Brita Behm-rummet, perfekt för grupper från 8 till 50 personer vissa dagar och tidpunkter.

– Vår julbordstradition är något alldeles speciellt. Vi bevarar det bästa från det förflutna och omfamnar samtidigt det nya. Jag ser fram emot att välkomna våra gäster till en julupplevelse utöver det vanliga, fylld med smaker och stämning som verkligen är en fest för både smaklökar och sinnen, sammanfattar Johan Nellfors Axmar Bryggas julbord 2023.

Så låt årets julbord bli en minnesvärd resa vid Norrlandskustens pärla, Axmar Brygga, där tradition, innovation och skönhet förenas i en underbar julfest för alla sinnen. Boka ditt bord redan idag och upplev en minnesvärd och dignande julmåltid med nära och kära eller hela personalen. Den kommer garanterat att mätta alla magar men även värma hjärtan och vara ett ljust minne långt efter att snön smält bort.

Mer information om julbordet
https://axmarbrygga.se/sv/julbordet

Bordsbokning
https://axmarbrygga.se/sv/contact