Lättast är det via svensk webshop med ett brett sortiment och bra kundtjänst. Att kunna hitta löpband i alla prisklasser är en stor del ifall du står inför valet att köpa dig ett sådant redskap. Vad ska du tänka på när du väljer löpband? Löpytan och motorkapaciteten är två viktiga komponenter att ta hänsyn till.

Löpyta och motorkapacitet

Löpbandets motorkapacitet mäts i hästkrafter eller Hk. En kraftig motor, med över 2Hk, passar alla som kör hårdare träningspass. Om du springer intervall ska du absolut köpa ett löpband med större kapacitet. Lättare pass och promenadhastigheter kräver ett löpband med motorkapacitet på omkring 1Hk eller 1,5Hk. Med andra ord bör du välja ett löpband som passar din egen intensitet.

Nästa sak att ha i åtanke är löpytan. Skillnaderna är relativt stora där. För att välja rätt bör du ta hänsyn till löpstilen, steglängden och kroppsstorleken.

Längden på löpbandens yta varierar mycket, från 120cm till 150cm. Ett kort löpband passar dig som kör lättare jogging.

Löpband eller löptur ute?

Vilket är egentligen bäst? Att springa på löpbandet eller ta sig ute och jogga? Ja, det är helt upp till var och en faktiskt. Att vara ute i naturen har sina fördelar. Du får massor med frisk luft och en äkta upplevelse. Många känner sig lugnare och mer energifyllda när de varit ute och sprungit. Vad sker ifall det regnar eller snöar? Då är det svårt att ta sig ute och springa, inte sant? Då passar det betydligt bättre med en löptur i träningssalen eller i hemmet.