Ny strategi för ökad tillgänglighet

Den platsansvarige, Johan Björklund, förklarar att detta initiativ är en del av en större strategi för att göra Axmar Brygga mer tillgängligt och attraktivt för turister från hela Europa.
– Vi har sett en ökad efterfrågan från internationella besökare och för att möta deras behov har vi beslutat att investera i översättningar till engelska och tyska språk. Genom att klicka på de respektive flaggorna på vår hemsida kommer besökarna nu till äkta översatta sidor, säger Johan Björklund.

Praktiska exempel på Axmar Bryggas hemsida

Besökare på Axmarbryggas hemsida som klickar på den engelska eller tyska flaggan möts av välformulerade och SEO-anpassade texter. Däremot, om man väljer den norska eller finska flaggan, omdirigeras man till en Googleöversatt sida. Detta tydliga exempel visar skillnaden i kvalitet och användarupplevelse mellan äkta översättningar och automatiska översättningar.
– Vi valde att börja med engelska och tyska eftersom dessa språk täcker en stor del av våra besökare från Europa. Vi ser detta som en början och hoppas kunna utöka med fler professionellt översatta språk framöver, säger Johan Björklund.

Vikten av en flerspråkig hemsida

Att ha en flerspråkig hemsida är inte bara viktigt för att nå ut till fler besökare, det signalerar också att man som företag bryr sig om sina kunder och deras upplevelse. En strukturerad och översatt hemsida kan öka förtroendet för företaget och bidra till en mer positiv bild av verksamheten samt att som att den blir sökmotoroptimerad för dessa språk når en marknad som är betydligt större än bara den svenska.

En studie från Common Sense Advisory visar att 75% av konsumenterna föredrar att köpa produkter på sitt modersmål, och 60% av kunderna sällan eller aldrig köper från webbplatser på andra språk än sitt eget. Detta understryker vikten av att erbjuda innehåll på de språk som ens kunder talar.
– Genom att investera i den här lösningen på vår hemsida visar vi våra besökare att vi tar deras behov på allvar och vill ge dem den bästa möjliga upplevelsen. Det handlar om att skapa en känsla av tillhörighet och att göra det enkelt och trevligt för dem att planera sitt besök hos oss, säger Björklund.

Rätt plattform för hemsida

Att ha en hemsidesplattform som enkelt möjliggör publicering på flera språk är avgörande för att nå en global publik och förbättra användarupplevelsen. En sådan plattform säkerställer att företag kan kommunicera effektivt med sina kunder, oavsett språkbarriärer.
– Vi är mycket glada att ha hjälpt Axmar Brygga med denna installation och att se deras internationella närvaro växa, säger Joe Formgren på Svensk Webbservice som erbjuder det svenskutvecklade publiceringsverktyget Yodo CMS där bland annat både nyhetsbrev och äkta språköversättning finns med som standardiserade tilläggsmoduler. Genom att erbjuda professionellt översatta sidor kan Axmar Brygga nu välkomna och informera besökare från hela Europa på ett mer personligt och engagerande sätt.

Framtidsutsikter och vidareutveckling

Johan Björklund ser optimistiskt på framtiden och planerar att fortsätta utveckla och förbättra besöksupplevelsen.
– Vi är glada över den respons vi har fått hittills och ser fram emot att välkomna ännu fler besökare från hela Europa. Vår ambition är att fortsätta växa och förbättra vår service, och vi tror starkt på att språklig tillgänglighet är en nyckelkomponent i detta, avslutar han.

Axmarbrygga i norra Gästrikland har genom att implementera översättningar på sin hemsida tagit ett viktigt steg mot att attrahera fler europeiska besökare. Genom att erbjuda professionellt översatta texter på engelska och tyska, hoppas havskrogen skapa en bättre användarupplevelse och stärka sin internationella närvaro. Johan Björklund, platsansvarig, understryker vikten av att förmedla rätt budskap och skapa en känsla av tillhörighet för alla besökare. Med en flerspråkig hemsida visar Axmarbrygga att de tar sina besökare på allvar och satsar på långsiktig tillväxt och utveckling.

För mer information och jämförelse av översättningarna se:
https://axmarbrygga.se