En av nyheterna i de väl tilltagna lokalerna är ett diskrum med både mikrovågsugn och tvättmaskin samt fler toaletter och dubbla duschar. En annan positiv nyhet är att fria duschar numera ingår när man bokat ställplats.
Inne i den gemytliga havsrestaurangen har man gjort i ordning en särskild husbilslounge. Yngve berättar att de lanserade ett koncept med husbilsbordet före pandemin och det blev en riktig succé.
– Det har visat sig att husbilsfolket gärna träffas och umgås med varandra, så därför har vi nu gjort i ordning en helt egen husbilslounge. Den finns inne i restaurangen vid öppna spisen där man kan slå sig ner efter maten eller om man bara har varit ute och promenerat och vill träffa några likasinnade.

Tidigare bjöds husbilsgästerna på kaffe efter maten vilket var en uppskattad gest. Nytt för den här vårsäsongen är att nu bjuds de som bokat en husbilsplats på kaffe när de vill under sin vistelse hos dem.
– Självklart så bjuder vi som tidigare våra husbilsgäster på kaffe efter maten men om man t.ex. har tagit en promenad är man välkommen att kika in och värma sig med en kopp i loungen.

Det händer mycket i Axmar i sommar och fler och fler väljer att stanna mer än en natt vilket man också vill uppmuntra.
– Drivmedel har ju blivit dyrt och vi vet att många njuter mer av att stanna ett par nätter istället för att bara jaga nya platser varje natt, säger Yngve. Därför rabatterar vi priset om man stannar två nätter, så att man hinner upptäcka allt som finns att göra i Axmar, oavsett om man väljer att strosa runt, cykla, paddla eller kanske ta en båt ut i skärgården. På tal om det så har vi några riktigt roliga och smakfulla nyheter närmare högsäsong men det får jag be att återkomma om.

Axmar Brygga välkomnar alla husbilsgäster och båtfolk till sin nya servicebyggnad och den nya loungen.
Noterbart är att samma villkor gäller för Gästhamnen som Ställplatserna.

Om Axmar Brygga
Vill ni njuta av riktigt god mat med nära och kära i en härlig atmosfär? Då hälsar vi er varmt välkomna till oss på Axmar Brygga i vackra Axmar bruk. För att nå kusten svänger ni av E4 mellan Gävle och Söderhamn. Här erbjuds ni en magnifik panoramautsikt över orörd skärgårdsmiljö smyckat med ett otroligt rikt fågel- och djurliv. Havskrogens gäster från både när och fjärran får uppleva en unik kombination av kustatmosfär och gastronomi genom alla årstider. I slaggstensbyggnaden där restaurangen och konferens/festlokalerna är inhysta lagrades tidigare, från 1870-talet till början av 1900-talet, stångjärn och säd.
Separata vår-, sommar- och höstmenyer i kombination med ett av Östersjökustens mest välbesökta och uppskattade julbord ger smakrika minnen för livet. Restaurangen ligger i hamnområdet på det anrika bruket.

För mer info se: https://axmarbrygga.se

Om Axmar bruk
Axmar bruk är Gästriklands första och hittills enda kulturreservat. Det omfattar en välbevarad hytta, en vacker engelsk park och hamnområdet med utställningslokal och båthus. Axmar bruk ägs av den ideella föreningen Hyttan, som sköter reservatet på uppdrag av Länsstyrelsen Gävleborg.
Axmar Brygga Havskrog är inrymd i en gammal magasinsbyggnad vid hamnen. Den byggdes på 1870-talet av slaggsten från järnbruksdriften. Axmar Brukscafé finns i den gamla orangeribyggnaden och på bruket finns även Axmar Bruksbod med Bed & Breakfast.
Föreningen Hyttan tillsammans med ett antal offentliga aktörer samt entreprenörerna på orten arbetar aktivt med att utveckla Axmar bruk som besöksmål. Det bygger på vår orörda kultur- och naturmiljö.

För mer info se: https://axmarbruk.se