Hos Stenmästarna på Strömsbrovägen i Gävle har man mångårig erfarenhet av sten och man vet man allt om det här.
– Bänkskivor av stenmaterial blir allt mer populärt men många kanske tvekar för att de tror att det är både dyrt och svårt att bearbeta, säger Anders Rönngren, Stenmästarna. Vi levererar måttanpassade bänkar med håltagningar för diskho, kranar och spishäll.
Man har även marknadens kanske största sortiment av diskhoar i alla prisklasser.
Stenmästarna erbjuder digital måttagning till självkostnadspris och man mäter med en precision på en-två millimeter. Det innebär också att antalet reklamationer i princip är noll vilket sparar besvär, tid och pengar för både kund och leverantör.
– Jag har för egen del jobbat med olika slags stenprodukter i över 20 år och vår partner VE-sten har gjort det i 80 år, så vi tycker att vi börjar kunna det här med sten, säger Ander Rönngren med ett leende. Priset på en stenskiva är högre jämfört med skivor av laminat och trä, men man måste ha koll på alla fördelar och även ”livskostnaden”.
I butiken på Strömsbrovägen visar Stenmästarna upp ett imponerande sortiment av stenprodukter.
– Vi har nyligen startat upp vår webbutik på vår hemsida så att kunden både kan beställa och göra prisförfrågningar
Det finns flera fördelar med skivor av sten:
• hygieniska
• lätta att torka av
• vackert
• äkta naturmaterial
• betydligt enklare underhåll än andra typer a bänkskivor
• perfekt underlag för matberedning och bakning
• nästan omöjligt att skada med normala köksredskap
– Dessutom höjs värdet på bostaden enligt fastighetsmäklare vi tala med, säger Anders Rönngren. En köksbänk av sten är enkel att hålla lika fräsch som när den var ny.
Kort om de två vanligaste stenmaterialen för bänkar:
• Granit - de ca 30 vanligaste granitsorterna finns som standardprodukter i butiken och på nätet samt ett beställningssortiment på ytterligare drygt 250 sorter från världens alla hörn. Granit är väldigt populärt just nu och finns i alla nyanser, även om gråskalan och svart är de vanligaste.
• Marmor är klassiskt för bänkskivor men ömtåligare än Granit
Det finns också kompositskivor av stenmaterial (kvartssand) som pressas samman under extremt högt tryck. De blir väldigt tåliga mot alla slags vätskor och repning med köksredskap. Dekton är hårdast och snäppet under diamant i hårdhet, i princip omöjlig att skada med köksredskap, tål värme, köld, vätskor - ja i princip allt. Dekton finns i ett stort urval kulörer och mönster. Man bör använda skärbräda för att inte köksknivarna ska skadas på den hårda ytan!
Skötsel av granit och marmor: även bänkskivor av stenmaterial behöver visst underhåll för att man ska kunna njuta av att alltid ha en fräsch köksbänk. Följ de anvisningar som följer med leveransen.
Stenmästarna levererar bänkskivor till både nybyggda och befintliga bostäder samt till offentliga lokaler.
- Vi erbjuder både inmätning och installation vilket gör det enkelt för kunden, säger Anders Rönngren. Vi har specialredskap och monterar på plats om så önskas, det brukar vara populärt då det är tungt att bära, dessutom blir det tryggare för kunden.
Kunden hos Stenmästarna kan känna sig stensäker, så att säga!

Mer info: http://www.stenmastarna.se