Betalkort för den lokala entreprenören

20/10, 2019 kl. 11:01

Att ha ett företagskort med kredit är något som både förenklar vardagen och ger förmåner för företaget. Varje år utses de bästa företagskorten, och under 2019 är det tre kort som hamnat högt på topplistan.

Ett företagskort bidrar till att företaget kan få en längre betalningsperiod och att alla utgifter under månaden samlas på en och samma faktura. Det ger i sin tur en stabilare ekonomi och en bättre kontroll över utgifterna.

Det finns uppemot 200 kreditkort att välja bland. Korten varierar i pris men också i sina förmåner och egenskaper. De enklare korten är lite billigare, medan de som erbjuder försäkringar, cashbacks, valutaväxling och andra premiumtjänster kan hamna lite högre i pris. Oavsett vilket kort vi väljer sägs beslutet av våra val alltid grunda sig i årsavgiften och räntesatserna – särskilt vid kreditkort, hävdar experter som analyserat köpbeteenden.

Årets tre bästa företagskort fokuserar på att ge företagskunder ett bra försäkringsskydd, bekvämt resande och generösa kreditvärden. Förvånande nog har ingen av årets bästa kort någon cashback. Bara American Express och Revolut Metal som har 1 % i cashback hamnar lite högre på listan.

I takt med fjolårets framsteg inom fintech är det högst sannolikt att vi kommer se nya kort överta placeringar i kommande topplistor. En av utstickarna är Rebilla, som utöver sina lånrelaterade tjänster kommer släppa sitt första kreditkort med 2 % cashback på alla köp. Kortet har fortfarande inte lanserats, och som det ser ut i dagsläget kommer det enbart ges ut till privatpersoner. Mer information kan du läsa om på Rebillas hemsida, https://www.rebilla.com/se/kreditkort

Det stora fokuset för i år verkar ligga på internationell frihet och höga kreditförmåner. I topp bland företagskorten har vi Eurocard Corporate Gold som är ett kraftfullt kort med många förmåner och som är att föredra för det internationella företaget. Därefter har vi Danske Bank Corporate Classic och Nordea Mastercard Gold som båda erbjuder bra rabatter och förmåner.

Eurocard Corporate Gold:
Företagskortet Eurocard Corporate Gold är ett kreditkort som öppnar upp världen. Kortet är internationellt och ger dig förmåner, erbjudande och rabatter vad och var du än handlar i världen. Du får bland annat rabatt på taxiresor med upp till 5 %, och när du reser ger kortet dig tillgång till lounger på flygplatser. Kortet har låga avgifter och inte någon övre kreditgräns. Det gör kortet mångsidigt och det är förmånligt för både stora och små företag. Med Eurocard Corporate Gold kan anställda även få personliga kort (alla köp registreras på samma faktura). Det är ett smidigt sätt som ger en god överblick på företagets utgifter.

Danske Bank Corporate Classic:
Danske Banks "Corporate Classic"-kort är ett företagskort som har en flexibel kreditgräns och som kan anpassas successivt utifrån företagets behov. Den har en räntefri kredit i upp till 45 dagar och du kan handla med kortet över hela världen. Kortet ger förmånliga erbjudanden och du får även tillgång till alla mastercards erbjudanden eftersom företagskortet är anslutet till dem. Vid resa ingår avbeställningsskydd och reseförsäkring. Mot en avgift får du tillgång till lounger på över 600 flygplatser.

Nordea Mastercard Gold:
Med Nordea Mastercard Gold får du ett företagskort som har ett brett användningsområde och flera förmånliga tjänster. Med kortet följer bra försäkringslösningar som ger ett gott skydd vid resor, handel och andra aktiviteter. Nordea Mastercard Gold har en kreditgräns som uppgår till 100 000 kronor och har en räntefri kredit på upp till 55 dagar.

Bloggen “Rika tillsammans” har gjort en liknande kortjämförelse på sin blogg: https://rikatillsammans.se/basta-betalkortet-och-kreditkortet-2019-2020/ (där man även tagit hänsyn till betalkort för privatpersoner).

Eva Wasshag

Eva Wasshag

Från Gotland, Gotland

Medlem sedan 2019-09-10

Lektor i medie- och kommunikationsvetenskap samt frilansjournalist med intresse för ekonomi, teknik, industri och samhällsvetenskap.

Vad vill du läsa?

Publicera

Välj ditt språk

Mer läsning

Facebook

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Hjälp

Stäng

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer