Har du redan ett förråd?

Du som redan har ett förråd kan satsa på ett lite mindre garage som endast är till för bilen. Men om du behöver extra utrymme för förvaring är det alltid bättre att ta i lite i överkant. Det finns inget mer irriterande än att spendera en stor summa på att bygga ett helt garage för att sedan inte kunna förvara allt du vill och behöver i garaget.

Och glöm för all del inte att räkna med lite extra plats för att öppna bilens dörrar ordentligt. För att kunna hjälpa barn in och ut samt för att kunna rulla förbi en cykel utan krångel.

Vart på tomten bör garaget placeras?

De allra flesta väljer att placera garaget intill huset för att kunna bygga en dörr direkt mellan garage och hus. Eftersom det underlättar något enormt att slippa gå ut ur garaget för att gå in i huset. Tänk på de gånger du har bilen full av mat som måste bäras in och det regnar eller snöar ute. Men här gäller det att ha brandregler i åtanke och kolla upp ordentligt vad som faktiskt gäller när du ska bygga garage.

Isolerat eller inte?

Den optimala lösningen är faktiskt att isolera garaget för att kunna förvara saker i det. Ett oisolerat garaget kan få frysgrader under vintern som skadar högtryckstvätt, målarfärg och annat du oftast förvarar i ett garage.

Men ha i åtanke att ett uppvärmt garage även behöver bra ventilation för de gånger du kör in i garaget med en blöt och kall bil. Det är alltid bättre att förebygga fukt och kondens än att ta hand om problemen i efterhand.

Lycka till med ditt nya garage!