Kontoret har byggts på med ytterligare ett plan där man får utrymme för att växa än mer. På Byggkonstruktören arbetar idag 12 ingenjörer med olika typer av uppdrag för både stora och små uppdragsgivare. Och nu är företaget på väg att anställa fler!
Med projekt åt Sandvik AB som Rörverk 2012 och Coromants Innovation Center i Sandviken, Nya Operationshuset i Gävle åt Region Gävleborg och Gävles nya stolthet Gavlevallen har Byggkonstruktören skaffat sig erfarenhet och vana att hantera stora, komplexa projekt med snäva tidsramar. Nu drar bygget av Friidrotts- och Sportarenor igång, och då är Byggkonstruktören en viktig aktör. På projektledningssidan har Byggkonstruktören drivit några av de stora projekten i regionen, exempelvis åt Sandvik AB nya Färdigställande 13 och det pågående miljöprojektet GEnv15 åt BillerudKorsnäs i Gävle.

– Byggkonstruktören har en stabil beställarbas på hemmaplan, och ser därför stora möjligheter att även växa utanför regionen, säger VD Hasse Hemlin. Vår stora utmaning ligger nu i att hitta rätt personal för den fortsatta expansionen. Extra roligt är det att våra senast anställda är två jätteduktiga, unga tjejer, fortsätter Hasse.

– Det har varit, och är, ett väldigt inspirerande kliv att ta då man går från anställd till ägare, fortsätter Bengt Frisk. Det är också roligt att se hur positivt det tagits emot av personalen. Det har förstås varit ett tufft jobb att bedriva den dagliga verksamheten samtidigt som företaget genomgått ett ägarskifte, och dessutom genomfört en utökning av lokalerna. Personalens stöd och engagemang har varit ovärderligt i den processen.

Vi tror att både våra anställda och kunder kommer att märka av det arbete som gjorts… som sagt Byggkonstruktören förstärker!