Vem är du?
– Jag är en Gävlekille som studerat och arbetat i flera olika länder. Jag studerade tre år i Australien med inriktning på ekonomi och marknadsföring. Under min studietid fick jag möjlighet att bygga en teoretisk förståelse hur ekonomi fungerar både i företag men även i samhället. Jag tillbringade nästan tre år i Peking innan OS 2008 vilket var en spännande tid då Kina förberedde sig för OS och besökare från hela världen. De senaste fem åren har jag arbetat som konsultchef inom bemanning och idag ansvarar jag för Poolias Gävlekontor när det gäller rekrytering av alla typer av tjänstemän.

Vad är din roll på Poolia i Gävle?
– Som rekryteringskonsult handlar det om att få ett företags förtroende när de letar efter ny personal. Det innebär att jag träffar många chefer och företagsledare och berättar hur Poolia arbetar i en rekryteringsprocess. Jag skriver jobbannonser, gör kravprofiler, läser och selekterar CV:n, intervjuar, testar och gör olika sorters bakgrundskoll på slutkandidater.

Vad är det viktigaste att tänka på när man skall rekrytera en ny medarbetare?
– Det är en svår fråga. Jag skulle vilja utveckla frågan ytterligare, en av de viktigaste är att man besitter den fundamentala förståelsen för att klara av de kompetenskrav som finns för en tjänst. Men ibland spelar det ingen roll hur mycket kompetens eller erfarenhet en person besitter. Har inte personen rätt egenskaper och värderingar för att passa in ett företag så kommer det inte fungera bra trots allt.

Vad är det vanligaste misstaget man gör när man rekryterar ny personal?
– Man har ett för litet urval av de rätta kandidaterna och nöjer sig med det. Som rekryteringskonsult så ”searchar” jag rätt kandidater och tar en första kontakt via telefon för att få mer information. Detta gillar våra kunder då vi ger dem ett större urval.

Har du några goda råd att dela med dig när det gäller rekrytering?
– Gör en ordentlig kravprofil och se till att göra den i samförstånd med andra beslutsfattare inom företaget. De som ska anställa bör vara överens om detta när man väl startar en rekryteringsprocess.
Om du ska använda dig av testverktyg på kandidater, använd rätt test.
Gå inte på magkänsla utan se till att ta referenser på en slutkandidats tidigare chefer. Var beredd på att ingen är 100 % rätt för sitt arbete. Det finns alltid utvecklingsområden.

Har du något favoritordspråk?
– När det gäller att hitta rätt person till ett företag så lever jag efter mottot ”Inställning slår klass”. Se bara på vad lilla Island har gjort inom fotbollen med Lars Lagerbäck.

Namn: Christian Richtnér.
Titel: Rekryteringskonsult.
Ålder: 42 år.
Bor: I Gävle med familj.


Behöver ni hjälp med rekrytering eller bemanning av personal?

Poolia är det största bemannings- och rekryteringsföretaget specialiserat på tjänstemän. Vi får konsekvent mycket goda betyg i våra kundutvärderingar och har vid flera tillfällen utsetts till branschens bästa arbetsgivare. Vi hjälper dig med din personal!

Våra medarbetare är kunniga, har lång erfarenhet och ofta arbetslivserfarenhet från det specialistområde de rekryterar till. Därför är vi säkra på att vi har rätt kompetens för att hjälpa dig och ditt företag att hitta rätt personal. Vår specialistkompetens i kombination med 25 års erfarenhet gör att vi kan garantera att du får rätt person på rätt plats, oavsett om det gäller bemanning, rekrytering eller chefsrekrytering, inom såväl privat som offentlig sektor.

Som kund hos Poolia kan du känna dig trygg med att du alltid får den hjälp du behöver. Tack vare vårt stora urval och våra beprövade processer ser vi till att du inte bara får personal med rätt kompetens, utan även med rätt personlighet och attityd för er företagskultur.

För mer information kontakta
Michael Angelryd
VD Poolia Gävle, Sundsvall och Umeå
Mobil +46 73 944 52 31
michael.angelryd@poolia.se
http://www.poolia.se