Ett dopp i swimmingpoolen

Dags att förbereda årets badsäsong

25/3 kl. 23:42

Vem har inte drömt om ett eget spabad med terapibehandling eller en egen swimmingpool där man kan simma precis när man vill! Sommaren är snart här och då gäller det att snabba på om man ska hinna ordna spabadet eller poolen till dess. Vi om tips av Nordiska Kvalitetspooler, som är återförsäljare och distributör av San Juan glasfiberpooler och Marquis spabad.

  • Spabad ute eller inne, året runt!
  • Stefan Berg

Hur ska man tänka när man väljer produkt?
– Våra pooler och spabad håller, enligt vår uppfattning, marknadens absolut högsta kvalitet, säger Stefan Berg, försäljningschef och delägare, Nordiska Kvalitetspooler. USA har alltid varit världens största pool- och spamarknad och de ligger klart i framkant både när det gäller kvalitet och design.
Men hinner man få klart för att kunna bada redan i sommar?
– Spabad kan vi leverera med en veckas leveranstid, om den aktuella modellen finns på vårt lager i Gävle, säger Stefan Berg. Swimmingpoolerna har längre leveranstid, 6 till 8 veckor, men om man beställer nu och sedan förbereder markarbetena så kan man hinna ta ett premiärdopp till Midsommarhelgen!
Här är alla tips man behöver för en bra badsommar i en ny swimmingpool:
1. Planera tillsammans med familjen, vilka behov har vi idag och i framtiden? Storlek på poolen, antal sittplatser i spabadet?
2. Vilket material ska vi välja, glasfiber, stål, liner, ovanmark eller betong? Studera fördelar och nackdelar med de olika varianterna innan du tar beslut. Nordiska Kvalitetspooler erbjuder pooler som levereras färdiga i ett stycke. Glasfiberpoolen är stark och tål markrörelser och det nordiska klimatet. Varje pool tillverkas för hand med tre till femton lager glasfibermattor helt utan skarvar. Ytskiktet är silkeslent men tål ändå det mesta.
3. Vad betyder poolen för trädgården? Trädäck, blommande rabatter, stenläggning eller kanske ett pool- hus? Det är viktigt trädgården blir som familjen vill ha den och Nordiska Kvalitetspooler erbjuder via återförsäljarna möjlighet att få arbetet utfört som totalentreprenad där det ingå trädgårdsarkitekt, designers, stensättare, grävarbeten mm.
4. Vad kostar poolen? Vad ingår i grundpriset? Vad kostar grävning och installation? Vad kan jag göra själv och vad behöver jag hjälp med? En totalentreprenad innebär att man får en ”nyckelfärdig pool”
5. Underhåll: En glasfiberpool från Nordiska Kvalitetspooler kräver minimalt med underhåll.
6. Reningssystemet är viktigt, ta reda på vilken typ av rening som erbjuds, hur den ska underhållas, påfyllning av kemikalier mm.
7. Garanti, ta reda på hur många års garanti och villkoren. Nordiska Kvalitetspooler lämnar 25 års fabriksgaranti på alla sina pooler.
- En pool är en stor investering och när den väl är på plats ska den kunna användas, säsong efter säsong, säger Stefan Berg.
Spabad finns i många varianter och det handlar också om olika slags terapi.
• Storlek, hur många sittplatser behövs, tänk på att barn ska kunna sitta på en högre nivå
• Rening, t ex självrengörande som ger bäst rening
• Jetstrålarna, antal, hur de kan varieras och riktas, behagligt tryck
• Ljudnivå, den upplevda ljudstyrkan fördubblas med 9–11 dB, dvs ett spabad med 50 dB ljudnivå upplevs som dubbelt så högt ljud jämfört med 41 dB. Marquis spabad har en ”tystknapp” som gör att man inte störs av ljudet från bubblorna
- Marquis har även världspatent på den reningsprocess som finns i Signature-serien, vilket innebär att det är spabadet som har det renaste vattnet i världen, säger Stefan Berg.
Tillbehör och extrautrustning är också viktiga för välbefinnandet, både till poolen och spabadet, till exempel ljudanläggning, LED-belysning med fjärrkontroll mm. Vad sägs om undervattenshögtalare?
Så vad väntar vi på? Beställ ditt nya bad så kan du bada redan till midsommarafton!

Nordiska Kvalitetspooler

Nordiska Kvalitetspooler

Nordiska Kvalitetspooler AB

Från Gävle, Gästrikland

Medlem sedan 2009-02-07

Nordiska Kvalitetspooler marknadsför och säljer San Juan glasfiberpooler och Marquis spabad via återförsäljare över hela Sverige.
• Marquis – vä... Läs mer

Vad vill du läsa?

Publicera

Välj ditt språk

Mer läsning

Facebook

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Hjälp

Stäng