De förbättrar världen – varje dag!

8/4 kl. 09:33

Trots att jag hade varit studentmedlem i över ett år i mitt fackförbund var det först den här septemberdagen som jag noterade att det fanns studentverksamhet. En inbjudan till ett studentmöte i Stockholm. Jag studerade kultur- och kommunikationsvetenskap på Högskolan i Gävle, och att få träffa andra engagerade människor från hela landet verkade roligt. Så jag anmälde mig.

Den förhållandevis enkla handlingen ledde till två högst avgörande saker. Först och främst: jag träffade Linda. Linda var ordförande i en nationell studentorganisation, dit min studentsektion hörde, och sysslade på heltid med att förändra världen, åtminstone studenterna i Sveriges värld.

Jag hade i mitt 22-åriga liv aldrig träffat en sådan inspirerande människa! Hennes entusiasm var smittsam och alla i rummet blev nog stärkta i vår tilltro att man kan förändra sakers tillstånd. Den andra avgörande saken: studentsektionen var ordförandelös och där och då tackade jag ja till att leda organisationen. Jag hade ju sett vilken skillnad ett engagemang kan göra! Det handlade om utbildningskvalitet, glappet mellan studier och arbetsmarknad och en förbättrad studentekonomi, bland mycket annat.

Några år senare valdes jag själv till ordförande i samma nationella studentorganisation som Linda tidigare ledde. Jag gick ofta tillbaka till det där första mötet med engagemanget, framförallt när energin svajade och tvivlet över om det man gjorde verkligen betydde något kom. Om jag lyckas beröra åtminstone en person på det sätt jag själv drabbades – ja, då gör det skillnad! Det sprider sig.

Det första mötet med studentpolitiken var för 16 år sedan. I dag arbetar jag och Linda med varandra igen – för att göra världen bättre. Företagarna drivs av att utveckla Sverige så att vårt land även i framtiden är en av de bästa länderna att leva, verka och bo i. Utvecklingen blir först möjlig när företagsamma människor når sin fulla potential och får förutsättningar att kunna lösa dagens och framtidens problem. Vi vill kunna överlämna ett land och ett samhälle till våra barn och barnbarn som är i bättre skick än det land som vi fick till skänks av tidigare generationer.

Och organisationen Företagarnas stryka är att sådana som Linda, som arbetar på vårt rikskontor, sådana som jag, som arbetar regionalt, och våra 2500 förtroendevalda över hela landet, arbetar åt samma håll. Vi är Sveriges största företagarorganisation, likväl som Sveriges närmaste, med över 250 lokalföreningar över hela vårt land. Lokalföreningar drivs av aktiva företagare som på sin fritid gör skillnad genom sitt engagemang.

I Gästrikland driver Susanne i Ockelbo, Birgit i Gävle och Madelén i Hofors, tillsammans med sina styrelser, på för ett bättre företagsklimat. I den egna kommunen, i länet och i Sverige. De visar varje dag vilket skillnad engagemang kan göra!

Eva Cooper

Företagarna

Från Gävle, Gästrikland

Medlem sedan 2015-11-10

Vad vill du läsa?

Publicera

Välj ditt språk

Mer läsning

Facebook

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Hjälp

Stäng