Arrangören Nalle Rydstrand hade garanterat två dagar full av inspiration, kunskap, kontakter och nöje och de som lämnade bussarna åter i Gävle verkade mycket nöjda.

– Känslan är minst lika positiv som tidigare år så det skall verkligen bli spännande att få utvärdera deltagarnas synpunkter, hälsar Nalle. Deltagarantalet var rekordstort och vi hade mer än 100 företag och organisationer fördelade på 170 fantastiska representanter.

Kryssningen inleddes med världens främsta kartläsare Tina Thörner som i ett rasande tempo beskrev sin karriär och utmaningar i livet. Därefter var det en politikerpanel från Gävle med representanter från båda sidor av blocken med där man diskuterade det parlamentariska läget i kommun och landet samt att man såg mycket positivt på möjligheterna till samarbete framöver.

Föreläsarna Tina Thörner, Micke Darmell och världsmästaren i minne, Jonas von Essen levererade var och en lysande föreläsningar där de spred både glädje och eftertanke då de var frikostiga med både goda råd och delade med sig av sina fantastiska erfarenheter och goda kunskaper.

Mellan föredragen cirkulerade besökarna i Businesss Loungen och där 25 företag och organisationer presenterade sina verksamheter och effect+fulla erbjudanden.

– Det känns som vi alla fått en riktig turboladdning av kunskap och inspiration de här dagarna för att tillsammans fortsätta att lyfta regionen ytterligare, hälsar Nalle Rydstrand. Ingen gör jobbet själv men tillsammans är ingenting omöjligt.

Några röster från deltagare:

– Fantastiskt bra ordnat med Business Loungen och talarna som var mycket bra och relevanta. God mat trevligt umgänge och bra resa - vad mer kan man önska?
Nina Barzey, Bsmart legal juristbyrå– En väldigt lyckad kryssning. Alla som åker med är positiva och intresserade av oss utställare. Allt fungerar så bra, mycket välordnat.Denna gång var alla tre föreläsarna intressanta och väldigt bra. Ett stort plus går dock till Jonas Von Essen.
Carina Blomqvist, Previa


– Mitt helhetsintryck av kryssningen är bara positivt. Var tveksam innan men har ändrat uppfattning 180 grader. Alla deltagare var mycket positiva och det var lätt att skapa nya kontakter. Politiker panelen skulle prata mer om företagandet i kommunen. Vilka frågor de tycker är viktigast för oss företagare. Det blev mer fokus på SD.
Michael Angelryd, Kontorschef Poolia, Gävle


– Mycket givande och trivsam kryssning. Det flöt på mycket bra och det var fängslande föreläsare.
Rolf Osseen, Osséen försäkringsmäklare


– Mycket bra resa, härliga människor och grymma föreläsare. Alla tre var grymma och gav väldigt mycket. Tina Thörner var riktigt inspirerande.
Helen Widlund, Restaurant manager, O´Learys Gävle


– Stort TACK för trevliga och energifulla dagar! Många härliga möten med nya och tidigare kända bekantskaper. Det är i mötet mellan människor det händer. Alla som deltar är öppna till att hitta samarbetsformer. Det är fart och fläkt på föreläsningarna, viktiga budskap förmedlas som blandas med massor av skratt. Energiboosting och eftertanke!

Karin Sundberg, områdeschef Samhall


– Ni gör ett fantastiskt jobb med alla arrangemang kring allt med effect plus+, men framför allt med kryssningen! Tack! Helhetsintrycket är att arrangemanget är välordnat, välplanerat och fantastiskt givande! Trevligt med mingelmöjligheterna. Bra med tre rum för utställare. Största intrycket var i år den otroligt fina sammansättningen av föreläsarna. Alla var intressanta, tankeväckande och minst sagt väl värd att lyssna på! Tack för att ni finns och för det fantastiska jobb ni lägger ner!
Eija Urnefelt, ESU Hemtjänst


– Vill tacka för en fantastiskt bra resa. Bra upplägg och allt fungerade bra rent logistiskt med bussar, utställningslokal, mat och dryck. Vi är jättenöjda och fick många nya kontakter. Föreläsarna var alla fantastiskt intressanta.
Kenth och Catarina, Korpen Gävle


– Jag har varit med och ställt ut på 3 av 4 kryssningar och jag ser att ni tagit till vara på all potential som en sådan här grupp har. Det blir bara bättre och bättre. Ett bra koncept och ett härligt inspirerande företagsklimat. T.o.m politikerna glömmer att vara politiker för en stund. Störst intryck är att alla företag verkligen brinner för det alla i gruppen gör. Man ger beröm och är med och peppar varandra och det finns ingen som helst konkurrens utan ren och skär glädje och önskan om fortsatt framgång. Det är en härlig känsla.
Det var väldigt bra föreläsare och det var roligt att efter en föreläsare så kunde man knyta och koppla ihop informationen med föregående talare. Det gav extra mycket i upplevelsen.
Veronica Stjärnström, Assistanspartner


– Supertrevligt och intressant! Helheten var bra, med blandning av föredrag och utställare. Intressant med föredrag som Tina och Micke men även mr Memory. Man får en tankeställare på flera små detaljer i livet och hur det kan eller bör fungera.Tycker att det var väl avvägt och intressant, fortsätt på samma bana.
Robert Pettersson, 4Sign Gävle


– Mycket bra bra att politikerna får insikt i hur det fungerar med tjänstemännen och får insikt i företagarnas bekymmer. Jag personligen tror att vi har lite att göra med att lyfta de små företagen för det är bara Korsnäs, Sandvik, Bilmetro och de stora som får komma till tals. Man förstår inte att de små inte kan avsätta den tiden för samtal och möten m.m. Så jag tror att detta är ett bra forum för det
Störst intryck gjorde mötet med människorna. Tina är ju grym och Micke också. Något som verkligen slog mig efter minnesmästaren är hur kommer framtidens skola att kunna fungera med dessa verktyg? Behövs lärarna och skolan då? Hisnande tanke!
Jag tror att både Företagarna och effect plus+ vinner på vårt samarbete så det hoppas jag vi kan utveckla.
Leena Bergander, Spela roll


– Helhetsintrycket är att det är en meningsfull resa. Jag kommer att åka med nästa år! En stor eloge till er som arrangerar. Väldigt fint ordnat. Allt klaffade perfekt!
Att få träffa så många företag och organisationer på ett och samma ställe är väldigt värdefullt för mig som dessutom är i starten av att etablera mig i Gävle. 
Bra att ni fördelade oss på bussarna. Det blir lätt att man sätter sig med de man redan känner annars. Avslappnad och positiv stämningen under hela resan samt fint arrangemang!
Minnesmästaren var oerhört rolig och spännande person att få träffa. Jag hade vansinnigt roligt med honom!
Bosse Kåresjö, Ledarstöd/Terapicentrum


– Ett återkommande evenemang som verkligen har blivit bättre för varje år – det märks att det är hårt arbete som ligger bakom i både planering och med långsiktigt uppsatta mål för verksamheten. Tina Thörner kan jag känna igen mig i gällande nästan allt hon säger. Grym förebild, som jag faktiskt inte hade hört ett ord om innan den här kryssningen. Tack!
Johan Lindberg, Ljud, Ljus och Nöje i Gefle AB


– Bra organiserat, ”öppet klimat”. Bra mix och varvning av aktiviteter. Bemötande och mötena med andra gjorde störst intryck samt bra framföranden av föreläsarna.
Vi på Företagshalsan i GÄvle


– Vi från Grant Thornton Gävle vill tacka för två innehållsrika dagar till havs. Inspirerande föreläsare, bra möten - bra effect!


– Tack för en mycket givande och trevlig kryssning. Alltid lika positivt! effect ger oss denna energi. Vilka föreläsare, topprestationer!
Inger Källgren Sawela

– Hemma i soffan och helt slut i kropp och knopp efter en av de mest roligaste företagskryssningar jag varit på. Med tre fantastiskt inspirerande föreläsare, så många nya möten och bekantskaper, nya kontakter och flera nya kunder, kanongo middag och superskoj "efterfest"! Tack Nalle och Joe för ett fantastiskt bra jobb!!! Kan inte annat än le och vara löjligt glad över att vara i mina skor just nu!
Bea, Gefle Skin Care


Läs mer om effect+kryssningen i oktobernumret av Företagsbladet, utkommer 7/10.

Lär mer om effect plus+ i http://www.effectmagasinet.se
samt http://www.effectplus.se