Få kan göra en badrumsrenovering själv. Att ta hjälp av en specialist som utför arbetet är därför starkt rekommenderat. De har kunskapen, kontakterna och tiden att utföra arbetet. Om något skulle gå fel är det också skönt att ha en försäkring att kunna luta sig mot.

Alla företag är tyvärr inte seriösa

Du vill självfallet ta hjälp av ett seriöst företag. Ett företag med hantverkare som vet vad de gör. Det kan låta självklart men så är tyvärr inte alltid fallet. Det finns många oseriösa aktörer och företag idag som inte har de certifieringar eller kunskaper som behövs. Vanligare är man kan tro tyvärr!

Bakgrundskontroll - en nödvändigt ont

Gör din bakgrundskontroll. Kontrollera företaget noggrant. Är de registrerade som ett företag? Vilka certifieringar har det? Hur ser deras ekonomi ut? Vad händer om du googlar på företaget? Har många haft klagomål med dem eller är folk nöjda? Dessa frågor och andra grundläggande aspekter är saker du bör ha koll på. Var hellre för noggrann än tvärtom.

Begär offerter från olika företag

Ta in offerter från flera företag. Jämför sedan dessa med varandra - men stirra dig inte blind på priset. Självklart är det en viktig faktor men det är långtifrån allt. Om något företag är för billigt bör du vara extra noggrann. Oseriösa företag lockar ofta med alldeles för låga priser.

Du bör du ta in offerter från 2-3 olika aktörer för att jämföra pris och villkor. Då får du en bra bild över vad projektet kan kosta och vad du kan förvänta dig.