Här listar vi fem konserver som är bra att alltid ha i skafferiet!

Bönor på burk

Konserver med bönor är bra att ha! Det finns ju dessutom en hel del olika sorters bönor att välja på! Det finns allt från kidneybönor, cannellinibönor till kikärtor och vita bönor. Bönor är ett mycket bra alternativ till kött. Passar bra att använda i sallader eller i en pastasås. Bönor innehåller mycket protein.

Krossade tomater

Tomater brukar man konservera direkt då de är mogna och skördade. Det gör att tomatsmaken så att säga behålls på ett bra sätt. Burktomater innehåller dessutom mer av den potenta antioxidanten lykopen än vad färska tomater gör. Sedan kan man göra mycket med tomat. Pastasåser, tomatsoppa och mycket mer.

Makrillfilé i tomatsås

En mycket bra konserv att ha hemma, det är makrillfilé i tomatsås. Dels är det nyttigt att äta, eftersom den har ett högt innehåll av Omega-3 samt även vitamin D, B!12 samt selen. Sedan är det supergott att äta på mackan, eller varför inte tillsammans med pasta?

Tonfisk på burk

Även tonfisk på burk är bra att ha hemma. Denna fisk har mycket protein i sig, så den mättar länge. Sedan är den även rik på kalium, D-vitamin och selen. Med tonfisk kan du göra goda smörgåsar, sallader, pastarätter och mer.

Kokosmjölk

Kokosmjölk på burk är smart att ha, då det i många fall går att använda det i stället för att använda grädde eller mjölk. Det är laktosfritt, men krämigt och gott. Kokosmjölk innehåller dessutom mycket kalium, järn, magnesium och fosfor.

Andra bra saker att ha i skafferiet

Det är rätt smart att även satsa på att ha en hel del annat i skafferiet, för att bunkra upp med ifall om det blir en kris av något slag. Bland annat kan det vara smart att ha pulvermos, pasta, hårt bröd, kött- fisk- och vegetariska konserver, soppkonserver, olja, pulversoppa, torrmjölk, kaffe och te. Sedan finns det så klart en hel del mer som kan vara bra att satsa på.

Laga mat med konserver

Det finns faktiskt en hel del recept att hitta på hur man lagar god mat med hjälp av konserver. Det finns många fördelar med att göra det. Dels blir det billigare middagar, dels sparar du en hel del tid, sedan är det faktiskt gott! På nätet hittar du en massa bra inspiration till olika rätter baserade på konserver. Sedan kan du även se till att testa hemma med! Det genom att våga kombinera olika saker.

Köp billiga konserver

Om du är på jakt efter billiga konserver och burkar, så kan du hitta det hos Matkompaniet. Hos dem finns det en massa bra skafferivaror att handla och det från hela världen. Det finns allt från smaksättare till konserver samt även svenska ekologiska premiumvaror.