Magsovarna kan ha nytta av att sova utan kudde eller använda en tunn kudde. Memory foam och konturkuddar är bra alternativ för kombinationssovare. Vi berättar mer om rätt kudde för dig!

Hur ska du sova på en kudde?

Om du någonsin kämpar med att bli bekväm i din säng eller vaknar med stel nacke kan det vara värt att se över din kudde. Det finns mängder med varianter, se gärna på Bedzzz.se. Så hur sover du på en kudde egentligen? Det rätta sättet att sova på en kudde beror verkligen på din sömnposition. Kuddar är tänkta att hjälpa till att hålla ryggraden i ett neutralt läge, rikta in nacken mot resten av kroppen och stödja en bra hållning.

Vilken är den bästa kudden för en sidosovare?

Den bästa kudden för en sidosovare är en som är något tjockare och fastare för optimalt stöd. Din kudde ska fylla i gapet mellan ditt huvud och nacke och hjälpa till att hålla ditt huvud och nacke i linje med din ryggrad. Memory foam kuddar och polyfill ortopediska kuddar är bra alternativ för sidosovare.

Vilken är den bästa kudden för ryggsovare?

Den bästa kudden för ryggsovare är en som är på den tunnare till medeltjocka sidan. Detta kommer att hjälpa till att hålla ditt huvud, nacke och ryggrad i rätt linje. Ditt huvud ska kunna sjunka ner i kudden utan att luta för långt bakåt. Memory foam-kuddar och konturkuddar är bra alternativ för de som sover på rygg.

Vilken är den bästa kudden för de som sover på magen?

Den bästa kudden för magsovande personer är en som är mjuk och tunn. Eller så kan du sova utan kudde. Magsovande kan belasta nacke och rygg onödigt och en tjock, fast kudde kan belasta nacken ännu mer. Är du en magsovare kanske du vill lägga en kudde under bäckenet för att hålla ryggen i ett mer neutralt läge och ta bort trycket från ryggraden.

Vilken är den bästa kudden för en som sover i olika positioner?

Den bästa kudden för den som rör sig mycket är en som är medeltjock. Detta är en bra mellanväg om du byter position under hela natten.