Förvisso kan du träna en hel del med bara din kropp till hjälp, men det är inte fel att även ha bra redskap och maskiner så att du kan variera träningen på allra bästa sätt. Hos Apuls kan du hitta det du behöver!

Vad just du ska satsa på när det gäller träningsutrustning och träningsmaskiner det beror ju helt på hur mycket plats du har hemma och vad det är du vill träna. Samt även hur ofta. Ska du bara träna hemma eller ska det vara ett komplement till gymmet?

Satsa på bra träningsmaskiner

Idag finns det gott om olika varianter av träningsmaskiner att välja på. Det finns de som är bra för konditionen så väl som det finns de som är för att bygga upp muskler och styrka med. Om du gillar att löpträna och vill kunna göra det inne då det är sämre väder, då kan ett löpband vara bra att satsa på. Om du vill kunna värma upp bra före ett träningspass, satsa på en träningscykel. Den går även att använda i själva träningen med. Andra bra maskiner är roddmaskin, crosstrainer och trappmaskin.

Satsa på bra träningsutrustning

Du kan även köpa lite olika sorters träningsutrustning att använda hemma. Det kan till exempel vara bra att ha några hantlar att lyfta, för att bygga muskler med. Även kettlebells är bra alternativ. Sedan finns det bra, enkla redskap som inte tar så stor plats. Så som till exempel hopprep, träningsband och så vidare.

Du bör välja träningsutrustning och träningsredskap som passar dig och den träning du vill kunna göra. Tänk på att det är bra att variera din träning och att satsa på att träna både styrka och kondition, samt få in vila.