Vi berättar mer om vilka för- och nackdelar det finns med att inhandla glasögon online.

Hur det fungerar

Exakt hur du beställer glasögon online beror på vilken webbplats du använder dig av. Läs mer på https://luxreaders.se/. Grundidén, oavsett webbplats, brukar vara att först välja den ram och färg du vill ha. Välj sedan funktioner, som typ av linser. Vissa linser är extra hållbara, vilket är bra för personer i vissa jobb eller som idrottar. Du kan också beställa linser med speciella beläggningar. Vissa är designade för att skydda dina ögon från solens skadliga strålar. Nästa steg är att ange din korrigering för varje öga. Sedan anger du avståndet mellan dina pupiller, de två svarta cirklarna i mitten av dina ögon. Detta för att se till att linserna är korrekt placerade i ramen. För att se till att dina glasögon passar dig låter vissa företag dig ladda upp en bild på dig själv så att du kan se hur glasögonen kommer att se ut i ditt ansikte. Några ger tips som hjälper dig att välja den bästa ramen för dina behov och formen på ditt ansikte. Ovanstående är en generell information, för specifika detaljer får du närma dig webbföretag online.

Skäl att köpa glasögon online

Precis som med all onlineshopping är det bekvämt att beställa glasögon med din dator eller annan enhet. Men det finns också andra fördelar såsom att det är lätt att shoppa runt på olika webbsidor innan du bestämmer dig för vilken du gillar bäst. Du kan få massor av information utan att behöva köra till en butik eller kontor. Du får ett brett urval av stilar, färger och tillbehör. Du kan spara pengar. Konsumentrapporter redovisar att konsumenter sparade så mycket som 40 % genom att köpa glasögon online.

Några nackdelar?

Finns det några nackdelar som gör att du inte ska köpa glasögon online. Nackdelarna är få men de finns. De två absolut vanligaste och tydligaste är att du inte får prova glasögonen eller låta någon hjälpa dig personligen i en fysisk butik. Det är också svårt att mäta ditt eget pupillavstånd, som du behöver för att beställa dina glasögon.