Michael Lind bor i Järna strax söder om Stockholm dit han flyttade från Blekinge tack vare att han träffade sin kärlek i Stockholm.

Han har satt en titel på sig själv som förändringsagent då han för några år sedan började att arbeta för en förändring av värden och insåg då också att han behövde göra en förändring i sig själv.

Michael började arbeta med personlig utveckling och började arbeta med sig själv och med något som heter Be the Change. - Det började med att jag såg baksidan, mörka sidan med finanssystemet och hur vi behandlar planeten säger Michael. Sen fick jag en vision om att vi kan skapa en värld som bygger på något helt annat där människor får komma fram med det dom har, med sina egna talanger och kunskaper. Det var det som väckte min nyfikenhet och potential.

När människor börjar samarbeta istället för konkurrera då kan vi skapa någonting som är mycket större och mycket vackrare än att det blir på bekostnad av planeten. Jag började ifrågasätta världen efter grundskolan. tror jag det var. När jag var liten ville jag bli polis men kom inte in på Polishögskolan..

Michael berättar att han alltid haft viljan att hjälpa och stötta människor och att det nog alltid funnits inom honom. - Att ge människor det lilla extra är givande för mig. säger Michael som har jobbat inom vården, på HVB hem för ensamkommande och även inom förskola.

Michal berättar om att han varit i Australien en gång och han var där för han tyckte landet var så unikt, en miljö och natur som inte fanns någon annanstans. När han först var i Thailand så var han inte på stränderna utan åkte upp till skogen och bergen och träffade lokalbefolkningen istället. Sedan när han kom till Australien då hade han bokat 3 nätter och visste inte riktigt vart han skulle sedan men ville söderut men träffade där på några tjejer som han sen hyrde en Campingvan ihop med och drog norrut istället. De bodde. 2 veckor ihop i denna och åkte runt.i landet. När pengarna började ta slut så tog Michael några olika arbeten i Australien. Han testade jobba med dörrknackning/försäljning utan större resultat sedan jobbade han som flyttgubbe i 10-11 månader. Han hade ett Working Holiday Visa som gällde i 12 månader och därefter åkte han hem igen.

När Michael kom hem igen till Sverige så träffade han en tjej som hade ett barn så han fick en liten papparoll där och de bodde ihop. Idag bor Michae med sin tjej och 3 barn l i en husvagn och en Jurta som är 30 kvm, ca 6x6 meter. Den har en eldstad i mitten. så de kan få det varmt och skönt. Det är mysigt och där vi bor på campingplatsen är det väldigt fint med havsutsikt,, säger Michael vilket är bra för barnen. De har tillgång till dusch, diskmöjligheter och lekplatser. Det bor en hel del olika personer, företagare, pensionärer där nu på campingplatsen när det är lågsäsong.. Det är många vecko-pendlare som bor där men dom ser dom inte så ofta.

Michael berättar också att när han för några år sedan bodde i Skåne så startade Michael med några andra en ideell förening med en vision om att skapa ett samhälle med ideella visioner. De skapade och började arbeta för hur de sen skulle implementera detta med en ekonomisk och social struktur. De samarbetade med en annan ekonomisk förening och startade en mötesplats som idag består av cafè, second hand butik och verkstad. Det är en stor mötesplats på 400 kvm där människor kan komma att träffas.

Idag håller han på att bygga upp en ny business.Delvis jobbar Michael mycket med sociala medier och med Affiliate Marketing och han jobbar även med att coacha folk att vi behöver varandra för att ta nästa steg. Människor som vill göra en förändring med sig själva eller med världen är de jag söker, berättar Michael

www.enenkelman.se

Text: Eva-Lena Ivarsson Foto. MIchael Lind

www.connectpoint.se