Fredrik Jernberg tar emot priset från Bengt-Göran Wikström, ordförande i Företagarna Gävle

Fredrik Jernberg Årets företagare i Gävle

17/4, 2018 kl. 19:42

Eldklotet har blivit tradition i Gävleborg med festliga lokala deltävlingar där respektive kommuns Årets företagare utses. Sedan blir det grand final för Eldklotet på Gävle Slott där länets Årets Företagare koras. Årets lokala Eldklotsgala i Gävle hölls den 11 april i Gasklockorna med en rejäl fest, fantastiskt god mat och festlig underhållning. Företagarna står bakom Eldklotet och det var Gävleföreningen som arrangerade det hela med hela styrelsen som festgeneraler.

  • Fredrik Jernberg framför sitt bygge på Gävle Strand. Foto Per-Erik Jäderberg

Det hela började med mingel och mousserande drycker i Lilla Gasklockan där de drygt 150 deltagarna samlades. Ett tiotal företagare hade fått möjlighet att ordna en miniutställning för att visa upp sin verksamhet. Tre av utställarna var de som valts ut för att tävla om titeln årets UF-företagare i Gävle, det vill säga Ung Företagsamhet. Två av dem var på plats, Adrian Skoglund, Sweet Times Media, och Gustav Lundin, Cocosmile.
Kvällens moderator var två stycken killar från Vazir Varieté, Kalle Wedin och Michael Hyvärinen. De gjorde till och med show av att visa var nödutgångarna och toaletterna fanns.
Eva Cooper, regionchef för Företagarna Gävleborg, hälsade välkommen och berättade att de representerar 70.000 företagare i Sverige.
- Vi är de lokala företagens röst i samhället, sa Eva Cooper.
Sen gick alla över till Stora Gasklockan där bordsplaceringen gjorde att alla snabbt fick en plats vid det dukade bordet.
Nominerade till titeln Årets Företagare i Gävle:
• Josefin Nordvall, Söders Under, som säljer underkläder och kläder med kända varumärken som Kelvin Klein, ordnar kundkvällar, tjejkvällar, make-up-kvällar mm.
• Anders Bergström, fd styrkelyftare och ägare till Fyshuset, som har sålt över 5.000 medlemskort till sitt gym och för närvarande har uppåt 2.500 besökare per år.
• Fredrik Jernberg, BF Kakelservice och BF Stambytesentreprenad, som har varit företagare i 21 år, har 40 anställda och jobbar med kakelsättning, stambyten, husbyggnad med mera.
Först ut att nomineras var Årets UF-företagare i Gävle och det blev Gustav Lundin, Cocosmile, som går tredje året på ekonomiprogrammet på Thoren Business School i Gävle.
- Jag började med att titta på dagens trender och det blev tandblekningsmedel baserat på kokosskal och tandborstar av bambu, sa Gustav Lundin.
Allt tillverkas i Kina och lyckades sälja för 75.000 kronor första månaden. En värdig vinnare dessutom eftersom han presenterade sitt företag så fantastiskt bra.
Sen var det dags för Gävle kommuns näringslivschef Johan Tunhult att äntra scenen.
– Tack alla företagare att ni finns, sa Johan Tunhult. Gävle kommun har nyligen beslutat om ett nytt näringslivsprogram där det är klart uttryckt att alla kommunala beslut i fortsättningen ska ta hänsyn till företagandet.
Johan var också optimistisk när det gäller framtida nyetableringar i Gävleregion.
– Tillgång på el är en viktig faktor eftersom många elintensiva företag söker sådana lokaliseringar för sin verksamhet, sa Johan Tunhult. I Gävle har vi god tillgång på el och och idag har vi dialog med ett antal företag som är intresserade av Gävle som etableringsort!
Besöksnäringen växer också. Totalt beräknas årets kongresser i Gävle inbringa totalt 33 miljoner kronor i turistekonomisk omsättning till Gävles näringsliv!
Årets Företagare 2017 i Gävle var Peter Hallström, Cardgroup International, som representerades av Carolina Winterliv.
- Vi finns i 45 länder idag och har 20 anställda på huvudkontoret i Gävle och cirka 400 totalt runt om i världen, sa Carolina Winterliv. Under året 2017 rekryterade vi 9 nya Master Franchisetagare och skaffade 3500 kunder/butiker så vi har totalt över 33 000 kunder/butiker runt om i världen idag.
Ett utmärkt val 2017 som Årets Företagare och en utmärkt representant för Gävles näringsliv!
Sen blev det dags att avslöja Årets Företagare i Gävle och det blev Fredrik Jernberg, som fick diplom, blommor och en rejäl applådåska!
Vilka egenskaper ledde till att Fredrik Jernberg utsågs till årets Företagare? Ingen är väl bättre lämpad att göra det än Fredriks sambo Marie Andersson:
• extremt driven
• brinner för Gävle
• generös
• ordning och reda
– Dessutom är han grymt proffsig, avslutade Marie Andersson.
Alltså, ännu en värdig vinnare av Årets Företagare i Gävle! Till nästa år får man hoppas att fler passar på tillfället att hylla Aårets Företagare 2019!

Text: Torbjörn Edlund

Företagarna Gävleborg

Företagarna Gävleborg

Medlem sedan 2018-03-06

Företagarna - för dig som driver eget!
Företagarna företräder över 70 000 företagare och samhällsbärare och har 250 föreningar.
Vi erbjuder nät... Läs mer

Vad vill du läsa?

Publicera

Välj ditt språk

Mer läsning

Facebook

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Hjälp

Stäng