Gävle Energi med starkt engagemang för Gävle och regionen

6/12, 2017 kl. 13:08

”En väg in” kallar Gävle Energi sitt nya kundfokuserade arbetssätt. På ett frukostmöte, anordnat av Brynäs Företagarförening på restaurang Hos Eva på Södra Skeppsbron den 23 november, berättade Roger Belin, Gävle Energi, mer om modellen.

  • Roger Belin

Ralph Brodin, Brynäs Företagarförening, hälsade välkommen till detta årets sista frukostmöte. Den 25 januari hålls första frukostmötet nästa år med Sörby Urfjälls FF som värd. Totalt är 10 frukostmöten och 4 studiebesök inbokad förutom många andra aktiviteter och samråd.
– Vårt nya arbetssätt innebär att varje företag har en kontaktperson oavsett vilka frågor det gäller, det innebär en förenkling för företagen sa Roger Belin, försäljningschef på Gävle Energi. Vårt nya arbetssätt innebär att vi bättre kan stötta det lokala näringslivet.
Syftet med det nya arbetssättet är bland annat att vara ännu mer lyhörda för kundernas behov och samverka med dem för att bidra till ett hållbart samhälle.
– Det är viktigt att vi vårdar och utvecklar vårt varumärke och vi strävar mot mer funktionsinriktade produkter och enkelhet för kunden, sa Roger Belin. Vi är också delaktiga i utvecklingen av konkurrenskraftiga tjänster och produkter i samarbete med våra kunder. Några exempel på produktutveckling ur ett kundperspektiv är laddstationer för elbilar, solceller och belysning mm.
Inriktningen på hållbarhet illustreras väl av att den fjärrvärme som Gävle Energi levererar till Gävleborna, till mer än 99 procent är producerad med förnyelsebara bränslen.
Gävleborna kan alltså vara särskilt nöjda med att fjärrvärmen håller ett konkurrenskraftigt pris.
– I vårt åtagande ingår även drift och underhåll av undercentralen, sa Roger Belin.
Fjärrkylan i Gävle produceras med hög effektivitet genom att ta hjälp av Gavleåns kalla vatten till stora delar av året, för varje kWh som vi stoppar in i produktionen får vi ca 11 kWh tillbaka för leverans.
Gävle Energis elnät är driftssäkert och har i genomsnitt bara 18 minuters avbrottstid per år vilket kan jämföras med riksgenomsnittet 70 minuter. Villaägarna i Gävle Energis elnät har ett väldigt förmånligt elnätspris.
– All den el vi levererar är baserad till 100% på förnybara energikällor, till exempel vind, vatten och biokraft, sa Roger Belin. Men man ska inte ha för stora förhoppningar om att spara pengar på att byta leverantör.
En normalvilla drar cirka 10.000 kWh per år och skillnaden mellan högsta och lägsta pris handlar om maximalt några hundralappar per år.
Roger berättade också om att GavleNet har byggt fiber till ca 3 000 villor hittills i år. Med den snabba utbyggnationen har 84 procent av Gävle Kommuns invånare tillgång till 100 Mbit/s. GavleNet är ett stabilt och driftsäkert bredbandsnät med en tillgänglighet på 100 procent hitintills i år.
Gävle Energi erbjuder även rådgivning till företag som vill spara energi genom affärsområde Energitjänster.


FAKTA OM GÄVLE ENERGI
Omsättningen 2016 var ca 1 miljard kronor netto.
Är det 16:e största energibolaget i Sverige med 50 000 kunder och 104 000 avtal.
Har 43 produktionsanläggningar, 7 affärsområden och 5 serviceenheter.
Står för fjärrvärme, närvärme, elhandel, stadsnät bredband, biobaserad kraftvärme, fjärrkyla, vattenkraft, biogas, återvunnen energi, elnät, och energitjänster.
Gävle Energi erbjuder rådgivning till företag som vill spara energi genom affärsområde Energitjänster.

Brynäs Företagarförening

Brynäs Företagarförening

Medlem sedan 2016-08-25

Brynäs Företagarförening
Föreningen har till ändamål att främja medlemmars ekonomiska intressen, genom att:
• Etablera ett fungerande system fö... Läs mer

Vad vill du läsa?

Publicera

Välj ditt språk

Mer läsning

Erbjudanden

Visa fler erbjudanden »

Facebook

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Hjälp

Stäng