Läxhjälp med fokus på studieteknik

Läxhjälp.nu är en organisation som erbjuder gratis läxhjälp till elever. De är en del av Sveriges största utbildningsorganisation Allakando. Deras främsta fokus ligger på att hjälpa elever uppnå högre betyg, ökad motivation till skolan, men också bättre studieteknik. Deras målsättning är att bidra med värdefulla verktyg till allt som har med skolarbetet att göra.

På deras hemsida kan elever och föräldrar hitta relevant och viktigt information om hur en kan förbättra sin egen studieteknik. På hemsidan går det även att hitta flertalet små enkla tips & trix som kan göra en stor skillnad för ökade studieresultat. Läxhjäp.nu erbjuder även tips på hur elever kan förbereda sig på allra bästa sätt inför kommande prov.

Utöver hur elever kan förbättra sitt plugg hemma finns även tips på hur elever kan ta vara på sina lektioner för att få ut maximal effekt. Några tips av många är att vara aktiv, ta anteckningar och ställ frågor.

Läxhjälp med värdefulla studieguider

Utöver att läxhjälp.nu fokuserar på förbättrad studieteknik inför exempelvis kommande prov, finns även hjälpfulla guider. På deras hemsida kan du exempelvis få studiehjälp gällande allmänna skrivtips, uppsatsskrivande, hur du skriver tal eller labbrapporter. Klurigheter som källhänvisning och referatmarkörer är något elever även kan få hjälp med.

Läxhjälp inför nationella proven och – högskoleprovet

Organisationen tror på att alla kan lära sig mer. Exempelvis behöver många extra hjälp inför högskoleprovet, därför finns specifikt material för just detta på deras hemsida. Givande tips gällande både de verbala, – och de kvantitativa delarna erbjuds. Tidigare provexempel inom matematik, svenska och engelska finns även tillgängligt för den som är intresserad.

För något yngre som kanske ska skriva nationella proven erbjuder organisationen även tillgänglighet till gamla nationella prov. Det finns exempelvis värdefull mattehjälp inför nationella provet i matematik men också material till de svenska och engelska delproven.

Möjlighet till privatlärare finns också

Om det är så att materialet som erbjuds inte räcker hela vägen, finns även möjligheten till att ta hjälp av en privatlärare från Allakando. En studiecoach från Allakando innebär någon som är noggrant utvald efter elevens specifika utbildningsbehov. Deras fokus ligger på att ge undervisning som präglas av pedagogik, motivation och självförtroende.

Alla studiecoacher från Allakando har goda gymnasie- & högskolebetyg. Exempelvis kan en privat mattelärare från Allakando ha bakgrund inom medicin- eller ingenjörsutbildningar. De genomgår utbildningar, tester och djupintervjuer för att bli certifierade coacher. Endast en liten andel blir anställda då organisationen strävar efter att erbjuda de allra bästa privatlärarna i Sverige.

Är du intresserad och vill veta mer om Allakando och deras privatundervisning? Besök deras hemsida eller ring direkt till 0774 – 21 88 00 för att veta mer om deras priser och upplägg.