Julkonserter runt om i landet med "A Christmas With Elvis" tillsammans med Henrik Åberg som presenterade sig för hela svenska folket 1996 i TV4:s tittarsuccé ”Sikta mot Stjärnorna” och Gottfrid Krantz som blev ett med svenska folket som satte avtryck i Idol 2019 där Unge herr Krantz fick nya Idoltittare från 3 till 90 år att bänka sig på fredagarna. Nu beger sig duon för första gången ut på gemensam julturné.

Turnépremiär för "A Christmas With Elvis" 2022 blir det på Folkan i Hudiksvall den 26 november och julturnén gästar 13 orter från Örnsköldsvik i norr till Kalmar i söder och det kommer att bjudas på legendariska hits med stämningsfulla julkonserter runt om i landet tillsammans med Henrik ”Elvis” Åberg och Gottfrid Krantz med band från Elvis mäktiga gospellåtar.

Turnéplan: "A Christmas with Elvis" 2022

24 november  Hudiksvall, Folkan

25 november  Härnösands, Teater

26 november  Örnsköldsvik, Nolaskolan

27 november  Sollefteå, Hullstagård

1 december    Gävle, Teater

2 december    Ljusdal, Slottescenen

13 december  Kungsbacka, Teater

14 december  Vara, Konserthus

15 december  Borås, Gustaf Adolfs Kyrka

16 december  Kalmar, Kalmarsalen-Glasannexet

17 december  Växjö, Teater

18 december  Skövde, Kulturhus

19 december  Karlskoga, Folketshus Teatersalongen

Biljetterna är släppta via: www.henrikaberg.com

Henrik Åberg blev känd för den stora publiken över en natt när han 1995 vann finalen av TV4s program Sikta mot Stjärnorna där han framförde Elvis Presley´s låt ”Blue Hawaii”. I europafinalen av Sikta Mot Stjärnorna som sändes från Amsterdam 1996”.

1996 medverkade Henrik i Melodifestivalen med en låt skriven av Lasse Berghagen och Lasse Holm, ”Du är alltid en del utav mig” som blev en hit och långliggare på Svensktoppen i 38 veckor! Debut albumet ”Du är alltid en del utav mej” sålde guld samma år och innehöll ytterligare en hit på Svensktoppen, ”Bara en clown”.

Under 2008 ,2009 och 2011 genomfördes konserthus turnén ”Elvis Forever – A Tribute To The King” där Henrik Åberg delade scen med Jack Baymoore, de backades upp av Swe TCB Band & Swe TCB Choir.

2012 såg vi Henrik Åberg i rollen som ”Elvis Presley” tillsammans med TV kollegorna från TV4s program Sikta mot Stjärnorna, Jerry Carlson ”Jerry Lee Lewis” och Johnny Duvert ”Roy Orbison”, samlade på scenen inför 10 års jubileet av tribute showen ”The Legends”.

Gottfrid Krantz resa i Idol 2019 satte avtryck size XXL. Nu finns det Gotte-orter, Gottekakor och Gottebussar i landet. Unge herr Krantz fick nya Idoltittare från 3 – 90 år att bänka sig på fredagarna. Han slutade på fjärde plats.– Du har varit motorn i hela serien, sade programledare Per Lernström efter finalen där Per även instiftade priset Guldgotten.

Norrlänningen med båda fötterna på jorden sjöng rock and roll och ballader från femtio- till nittiotalet talet på ett sätt som gick rakt igenom åldrar och musikgenrer. 24-åringen är född på scenen i ”pappas band” och har redan turnerat i tio år. Passande nog fick han perfekt pich, rörelser, dans och utseende som mejslat ur gjutformen för den perfekta artisten. Resultat: En charmig naturkraft med operaskolad sångröst som tar allt och gör det med oemotståndlig närvaro på scenen.

Duetten med Carola är något av det bästa som sänts i Idolväg. Gottfrid Krantz åkte upp jämsides med Carola och tryckte fullt i röstresurser så TV-publiken reste sig.– Det här var Eurovisionsvinst De Luxe, sa Nikki Amini i den stående, applåderande juryn.

HENRIK ÅBERG

PR: WERECKI PROMOTION COMPANY

Kontakt och pressansvarig: Rickard Werecki pr@werecki.com