Förberedelserna inför årets julturné är igång och inför släpper nu Henrik Åberg nyskrivna jullåten ”Light Up For Christmas". Turnépremiär för "A Christmas With Elvis" blir det den 26 november i Hudiksvall och turnén gästar 13 orter från Örnsköldsvik i norr till Kalmar i söder. Det kommer att bjudas på allt från nya jullåten till legendariska hits och Elvis mäktiga gospellåtar runt om i landet på turné med duon Henrik ”Elvis” Åberg och Gottfrid Krantz med band.

- Det är sannerligen en stor ära för mig att få inleda höst och vintersäsongen med en ny jullåt. Detta blir kronan på verket inför den julturné jag snart drar ut på vägarna med. Låten i sig är en vacker, öm och stillsam julballad som i sin kraftfullhet och styrka för tankarna till dom engelska och brittiska julklassikerna, den är "julig" utan att skriva det på näsan för lyssnaren, och det är något unikt som låtskrivaren och kompositören Fredrik Wiklander verkligen lyckats med. Säger Henrik Åberg

På omfattande julturné med "A Christmas With Elvis". Henrik Åberg presenterade sig för hela svenska folket 1996 i TV4:s tittarsuccé ”Sikta mot Stjärnorna” och Gottfrid Krantz som blev ett med svenska folket som satte avtryck i Idol 2019 där Unge herr Krantz fick nya Idoltittare från 3 till 90 år att bänka sig på fredagarna. Duon Henrik Åberg och Gottfrid Krantz beger sig för första gången ut på gemensam julturné runt om i landet.

Turnéplan: "A Christmas with Elvis" 2022 med Henrik Åberg & Gottfrid Krantz.
24 november Hudiksvall, Folkan
25 november Härnösands, Teater
26 november Örnsköldsvik, Nolaskolan
27 november Sollefteå, Hullstagård
1 december Gävle, Teater
2 december Ljusdal, Slottescenen
13 december Kungsbacka, Teater
14 december Vara, Konserthus
15 december Borås, Gustaf Adolfs Kyrka
16 december Kalmar, Kalmarsalen-Glasannexet
17 december Växjö, Teater
18 december Skövde, Kulturhus
19 december Karlskoga, Folketshus Teatersalongen

Biljetterna är släppta via: www.henrikaberg.com

Om Henrik Åberg:
Henrik blev känd för den stora publiken över en natt när han 1995 vann finalen av TV4s program Sikta mot Stjärnorna där han framförde Elvis Presley´s låt ”Blue Hawaii”. I europafinalen av Sikta Mot Stjärnorna som sändes från Amsterdam 1996”.

1996 medverkade Henrik i Melodifestivalen med en låt skriven av Lasse Berghagen och Lasse Holm, ”Du är alltid en del utav mig” som blev en hit och långliggare på Svensktoppen i 38 veckor! Debut albumet ”Du är alltid en del utav mej” sålde guld samma år och innehöll ytterligare en hit på Svensktoppen, ”Bara en clown”.

Under 2008 ,2009 och 2011 genomfördes konserthus turnén ”Elvis Forever – A Tribute To The King” där Henrik Åberg delade scen med Jack Baymoore, de backades upp av Swe TCB Band & Swe TCB Choir.

2012 såg vi Henrik Åberg i rollen som ”Elvis Presley” tillsammans med TV kollegorna från TV4s program Sikta mot Stjärnorna, Jerry Carlson ”Jerry Lee Lewis” och Johnny Duvert ”Roy Orbison”, samlade på scenen inför 10 års jubileet av tribute showen ”The Legends”.

Läs mer via: www.henrikaberg.com

Om Gottfrid Krantz:
Gottfrid Krantz resa i Idol 2019 satte avtryck size XXL. Nu finns det Gotte-orter, Gottekakor och Gottebussar i landet. Unge herr Krantz fick nya Idoltittare från 3 – 90 år att bänka sig på fredagarna. Han slutade på fjärde plats.– Du har varit motorn i hela serien, sade programledare Per Lernström efter finalen där Per även instiftade priset Guldgotten.

Norrlänningen med båda fötterna på jorden sjöng rock and roll och ballader från femtio- till nittiotalet talet på ett sätt som gick rakt igenom åldrar och musikgenrer. 24-åringen är född på scenen i ”pappas band” och har redan turnerat i tio år. Passande nog fick han perfekt pich, rörelser, dans och utseende som mejslat ur gjutformen för den perfekta artisten. Resultat: En charmig naturkraft med operaskolad sångröst som tar allt och gör det med oemotståndlig närvaro på scenen.

Duetten med Carola är något av det bästa som sänts i Idolväg. Gottfrid Krantz åkte upp jämsides med Carola och tryckte fullt i röstresurser så TV-publiken reste sig.– Det här var Eurovisionsvinst De Luxe, sa Nikki Amini i den stående, applåderande juryn.

HENRIK ÅBERG

PR: WERECKI PROMOTION COMPANY
www.werecki.com

Kontakt och pressansvarig Rickard Werecki pr@werecki.com