Oftast har man ett nattduksbord i sovrummet för att kunna ställa en lampa på, eller för att ha böcker, näsdukar eller klockradio på. Det finns sängbord med eller utan lådor att välja på. När du ska välja nattduksbord är det bra att fundera på vad du vill att den ska göra för dig. Vill du kunna lägga ner saker i lådor, eller räcker det att bara ha en bordsyta? Ska du ha bara en, eller två och ska dessa två vara exakt likadana?

Välja nattduksbord

Det finns en del saker att tänka på när du väljer nattduksbord. Vill du ha ett som matchar sängen eller ska det vara i ett helt annat material? Nattduksbord kommer idag i många material, så som trä, metall, glas och så vidare. De kommer även i olika höjder. Det är att rekommendera att ha ett som är i passande höjd för sängen, så du slipper böja dig ner eller luta dig ut för att nå det som är på bordet. Du bör välja det du känner passar dig och även passar ditt sovrum helt enkelt.

Inredning eller förvaring?

Du bör bestämma dig för om ditt nattduksbord ska vara främst funktionell eller en del av inredningen. Eller om du vill ha båda delar. Det är inte fel att välja ett sängbord där du kan stuva undan saker i en eller flera lådor. Men sedan kan du även använda ytan ovanpå till mer än bara ha en lampa på. Det går ju inreda och dekorera denna yta som du vill. Kanske du föredrar att ha prydnadssaker, doftljus och tavlor på det. Eller så är det främst för att ha det viktigaste då du ska sova.