För att skapa en terrass eller vacker trädgård som är bekväm och funktionell behöver du många saker: bekväma stolar, bord i rätt storlek, avdelare, solstolar och så klart en parasoll!

Parasollet är en grundläggande del av terrasser och uteplatser och är i många fall en avgörande faktor för konsumenterna när det kommer till att sitta ute. Parasoll ger skydd mot solens strålar när det blir för varmt och de skyddar oss från vinden och sommarregnet.

Att välja ett bra parasoll

När du ska köpa parasoll, så är det bra att du utgår från var du ska ha den. Hur stor terrass eller uteplats har du eller ska den stå ute i trädgården? Att ha ett parasoll i en bra storlek är viktigt. Ju större uteplats du har desto större parasoll kan du välja.

Utöver att ha en bra storlek på ditt parasoll, så är det inte fel att även fundera på vad för material den ska vara i samt vilken färg. Sedan även kika på vad den har för funktioner när det gäller fälla upp och ner den. Det finns de du drar upp, så väl som de som du kan veva upp.

Det är även viktigt att välja rätt sorts parasollfot. Det så att din parasoll står stadigt. Det kan vara att föredra en fot med hjul, för att enkelt kunna flytta på parasollet.