Trendspan från Formex mässan

Höstens Formex går under namnet ” celebration traditions” och mycket pekar på just traditioner och framför allt Dalarna är hett! Kurbits-målningar, korsstygnsbroderier, träskor, stickat, spets och makramé dyker upp på de minst anade ställen. En trend ”à la Dalarna” är ju självklart dalahästen, som återges i alla kulörer, storlekar och metaller. Man hittar dem på allt ifrån smycken till kuddar.

Vill du haka på den trenden så åk hem till mormor och be att få hennes broderade ”hem ljuva hem”-tavla och häng upp i ditt moderna kök så är du där!

Har du tur så kanske mamma och pappa sparat din svarvade lampfot från slöjden. Sätt den i vardagsrummet med en schysst skärm på så är du helt rätt ute.

Känner du inte för Dalarna, så använd bara kulörerna från dalahästen. Det vita får vika hädan, och ge plats för de klara starka primärfärgerna gult, rött, grönt och blått, blandat med cerise, turkos och lime. Alla kulörer ger läckra kontraster mot allt det vita och svarta som varit inne ett tag. Till och med julen blir riktigt färgglad i år – vad sägs om en lila gran?

Det lite svulstiga och gedigna lever fortfarande kvar. Stoppade möbler så som chesterfield, ombonat med massor av kuddar och plädar (gärna hemstickad) är rätt. Även mycket tyg i gardinerna i en mer dämpad färgskala passar bra. Här blandar man gärna loppisfynd och skavda ärvda möbler. Kvalité har blivit viktigt igen och saker ska hålla länge. Men den viktigaste trenden är nog att det är inne att vara personlig. Låt din hobby och vem DU är synas!

Ha en skön höst!

Lena och Linda
inredare på I&I