Vill du satsa på coola modekläder till bra priser producerat i Europa så rekommenderar vi Marta du Chateu. En kontorsklädsel beskriver graden av formalitet för de kläder du kan bära till jobbet. De flesta arbetsplatser har ingen skriftlig kod för exakt vilka kläder anställda ska bära; istället använder de breda termer som "affärsprofessionell", "affärsformell", "vardaglig affärsverksamhet" eller "vardaglig". Genom att lära dig mer om dessa kategorier och avgöra vilken som gäller för din arbetsplats, kommer du att kunna klä dig för framgång.

Klä dig på bästa sätt för ditt jobb

Det finns som sagt en del olika klädkoder på olika jobb. Ett bra sätt att få koll på hur du bör klä dig på det nya jobbet är att titta på de andra som jobbar på samma ställe och har gjort länge. En del väljer den konservativa klädkoden på kontoret. Denna traditionella företagsklädsel är dagliga kontorskläderna inom branscher som finans, bank, myndigheter och juridik. En kostym eller byxdräkt och button-down skjorta (ofta med slips) eller knälång pennkjol och kavaj är vad som brukar bäras då.

En mindre konservativ klädsel är den som ofta används på affärsmiddagar med mera. Då passar det bra med en mörk färgad kostym eller kjol, en skjorta och skor. Slipsar och fickrutor ska vara av siden. Avsluta din look med ett minimalistiskt bälte och enkla smycken eller manschettknappar.

Här i Sverige är det dock inte lika strikta koder som det är i till exempel USA eller England. Ofta räcker det bra med hela, rena och snygga kläder. Sådana du kan hitta på Marta du Chateu.