Mälarlift, med säte i Västerås är en stor aktör inom liftuthyrning i hela Mellansverige och har sjösatt det här konceptet som ett pilotprojekt i sin anläggning på Fjärdingsvägen 1, belägen mellan Gävle Bro och Andersberg. Affärsidén är att kunderna förutom att hyra liftar även kan hyra verktyg och byggmaskiner som täcker de flesta behov inom bygg- och installationsarbeten.

– Vi köpte den här anläggningen för ett och ett halvt år sedan, berättar initiativtagaren Jonas Gustavsson, verksamhetsansvarig för region Gävle/Dalarna. Redan tidigt märkte jag att kunderna efterfrågade mer produkter och inte ville åka på flera ställen för att få tag på rätt utrustning så det ena gav det andra och nu har vi ett riktigt vasst koncept med en grymt starkt laguppställning.

Jonas som själv har nästan 20 års erfarenhet av hyra ut liftar startade depån i Gävle ensam. Idag är man redan sex personer med mer än 100 års gemensam erfarenhet av att hyra ut byggmaskiner i Gävle. Alla har dessutom en gemensam historia som kollegor och samarbetspartners inom branschen.
– Här ställer vi en extra fråga, säger Peter Nilsson som ansvarar för maskinuthyrningen. Vi har kompetensen att ge kunden rätt pris på rätt produkter så att vi kan leverera en helhetslösning de är nöjda med.

Konceptet har stora utvecklingsmöjligheter och man utesluter inte att öppna fullservicedepåer även på flera orter.
– Målsättning att expandera med förstånd då vi gör stora investeringar i ny utrustning och sortimentet för att kunna tillmötesgå våra kunders efterfrågan, berättar Thomas Larsson, depåchef. Men vi vill vara mycket mer än bara maskinutlämnare. Det gäller att bygga förtroende och arbeta långsiktigt. En smartare lösning till en bättre peng kan ju mycket väl bli ett billigare alternativ för kunden. Frågar man efter en skylift kan vi gärna rekommendera en ställning i om det täcker kundens behov i stället.

Gävledepån Hyrmaskiner.se smygöppnar i början av december och den officiella premiären blir under våren.

På bilden fr. v. Björn Andersson, Mattias Forsberg, Thomas Larsson, Peter Nilsson, Anders Skoog och Jonas Gustafsson.

Om Mälarlift:
Mälarlift AB med säte i Västerås har idag även kontor i Stockholm, Uppsala och Gävle. Sedan starten 1984 har fokus varit att erbjuda uthyrning av liftar till företagskunder. Man har idag mer än 600 liftar i den moderna maskinparken.

För mer information kontakta
Jonas Gustafsson
Mobil 070-631 09 99
Telefon 026-14 08 00
jonas@malarlift.se
Fjärdingsvägen 1, 802 93, Gävle
http://www.hyrmaskiner.se