Stugan är enkel men mycket trivsam och består av ett litet allrum med två sängar, bord, stolar och en liten vedkamin, ett litet rum med diskbänk och ett mindre sovrum med en säng. Utanför stugan finns rastbord och torrdass. Pris 500:-/natt.
Nyckel finns i nyckelskåp som öppnas via nyckelkod. Nyckelkod fås vid bokning.

Boka stuga här >>
Kajak eller kanoter hyr ni här >>

Bokning och uthyrning sker genom kajakshopen.com

Om Kajakshopen
Vi både säljer och erbjuder uthyrning av kajaker, kanoter, paddleboards med tillbehör.
Paddla vart du vill i Söderhamns kommun. Vi erbjuder utkörning och hämtning. Vi erbjuder även uthyrning i och runt Axmar Bruk.
Paddla, vandra, cykla, fiska och övernatta i Söderhamns vackra skärgård eller i natursköna Axmar Bruk.
Förgyll fritiden! Boka boende med tillgång till en rad härliga aktiviteter ute i naturen.

 

Kusökalv är huvudön i en arkipelag nordöst om Axmar bruk. Oavsett vilken av de tre hamnarna man anlöper omsluts man av en trollsk stämning.

Kusökalv ingår i Axmar naturreservat. Det är södra Bottenhavskustens största sammanhängande,någorlunda oexploaterade skärgårdsområde. Kusökalv är känd sedan 1539 och är belägen nordost om Kusön.

Öns trollska stämning kommer sig inte bara av den vackra naturen. , utan det är något mer. Bland klappersten och urskogsvegetation finns spåren efter århundraden av tillfälliga besökare: fiskare, jägare och sjöfarare. Men det är inte lätt att tyda lämningarna.

Drygt hundra meter norrut från bryggan i Västerhamn finns en halvt raserad stenmur, som omgärdar en liten kyrkogård, som kan vara svår att upptäcka. Redan på 1700-talet omnämns platsen som Sjömansgravarna. Förlisningarna i området har varit många. Tätt förbi Kusö kalv gick förr kustleden för handelsjsöfarten mellan Norrland och Mälardalen – ett besvärligt parti att passera.

För mer information om Kusö kalv se >>

Foton: Aja Axlund och Stig Jönsson