– Kursen sker i våra nya fina lokaler med bra akustik och ljus som en intensiv kurs med behöriga och trevliga textillärare med lång erfarenhet att lära ut sömnad, , berättar Birgitta Persson, ägare och kursledare.

Deltagare har möjlighet att delta enskilt, med vänner eller tillsammans med familjemedlemmar för att utforska konsten att arbeta med trikåtyger och omvandla klädesplagg. Kursen äger rum den 23-24 mars 2024, med start kl. 10:00 till 17:00 på lördagen och 9:00 till 17:00 på söndagen.

Kursens innehåll:

  • Presentation av lärare och deltagare (mål, syfte och förväntningar)
  • Genomgång av maskiner (symaskin och overlockmaskin)
  • Praktisk maskinhantering (sy detaljer)
  • Undervisning i olika sömmar (placering på plagget)
  • Mönsterkonstruktion och tillverkning av enkla plagg (barnkläder) med återbruk av collegetröjor
  • Skapande av eget plagg

Introduktionspriset är 2500 kr inklusive moms, vilket inkluderar materialkostnader och fika under kursens gång. Ytterligare information kommer att tillhandahållas närmare kursstart.

För mer information om kursen och anmälan:
https://textildesignskolan.se/kurs/kurs-i-trikasomnad3?read=kurs-i-trikasomnad3

Kontakt:
Birgitta Persson
info@textildesignskolan.com
070-968 99 79
Yllefabriksvägen 34, 811 95 Järbo

För mer information se: https://textildesignskolan.se

Om Textil Design Skolan
Svenska Textil Design Skolan lär ut sömnad, mönsterkonstruktion, formgivning och design. Lokalerna är på en strategiskt belägen plats i Yllefabriken i Järbo, endast 10 minuter från den populära skidorten Kungsberget.
Textil Design Skolan i Sandviken AB har en lång tradition av att utbilda inom området och grundades redan på 1960-talet.
Utbildningarna har endast behöriga textillärare till alla kurser och efter varje avslutad kurs ges ett intyg. Man erbjuder tvådagars nybörjarkurser på helgerna, sedan en fortsättningskurs som även den är en tvådagars helgkurs.
Efter nybörjarkurserna har deltagarna bra grunder i sömnad för att fortsätta med andra kurser. Har deltagarna andra motsvarande förkunskaper behöver de inte de två första kurserna. Sedan kommer man att ha olika påbyggnadskurser och även fortsättningskurser med olika inriktningar.