Belysning på kontor

När det gäller belysning på kontor, så kan med fördel köpa lampor online till exempel på www.lampornu.se. Det bör även finnas dagsljus vid varje arbetsplats. Solljuset ska inte blända dig eller blänka i datorns skärm. När det gäller lampor, så bör det finnas taklampor som placerats strax framför din sittplats. Det så att du inte skuggar ljuset. Det kan även vara behov av en bordslampa.

Sedan finns det arbetsgrupper och yrken där det krävs än mer lampor och belysning, beroende på vad det är för arbetsuppgifter som utförs.

Anpassad belysning efter ålder

På jobbet är det även viktigt att anpassa belysningen efter personernas ålder. När man blir äldre, så försämras synen. Dock så krävs det ju samtidigt att vi ska stanna kvar allt längre i arbetslivet. För att äldre personer ska klara av sina arbetsuppgifter, så är det viktigt att se till så att belysningen på jobbet anpassas. Skulle det vara fel belysning så kan detta leda till en sämre arbetsförmåga och felaktiga arbetsställningar. Detta enligt Arbetsmiljöverket.

Äldre personer behöver helt enkelt starkare belysning, en person på 60 år behöver ha den den tredubbla styrkan om man jämför med en person som är 20 år.

Köp lampor online

Oavsett om det är belysning till arbetsplatsen eller till hemmet du är ute efter, så kan du hitta många lampor online. Bland annat på lampornu.se. De har det mesta du kan behöva inom just belysning. Satsa gärna på LED lampor, som är bra för både plånbok och miljö.