Mats Hyvönen har haft kurser i medie- och kommunikationsvetenskap på alla nivåer i 15 år och förutom några kurser i Uppsala har han varit Högskolan i Gävle i trogen.


Årets lärare är en utmärkelse som utses av Gefle Studentkår genom nominering från Högskolans studenter. Valet motiveras med följande ord:

"Mats Hyvönen är en energigivande person som med humor, entusiasm och ett pedagogiskt arbetssätt lyfter sina studenter och ger dem luft i klassrummet. En person som med stor kompetens inom sitt område har ett sätt att bringa klarhet för studenterna inom ett ämne som kan ses som diffust och integrerar dem väl i utlärningsprocessen.”

- Jag ser detta som hedrande på alla sätt och vis. Om studenterna tycker att man är en bra lärare som kan förklara komplexa saker så känns det så bra, det är ju det lärandet handlar om, säger Mats Hyvönen

- Speciellt för mig också att få priset just nu. Jag har varit doktorand och nyss kommit tillbaka till undervisningen efter fem år. En bättre nystart kunde ingen önska sig.Priset utgörs av ett arbetsstipendium motsvarande 15 000 kr.
Text: Douglas Öhrbom