En säng ska vara bekväm men även dekorativ och bjuda in till en god nattsömn. Hur konstigt den än kan låta visar forskning på att en snygg säng (vad som är snygg avgör såklart endast du själv) har en mycket stor betydelse för hur bra du sover.

En ribbsäng har en enkel konstruktion

Du hittar oftast denna typ av säng i ett barnrum eller i en sommarstuga. Det är en enkel konstruktion i trä med en skummadrass uppepå.

För en vuxen människa är denna säng oftast inte bekväm att sova på majoriteten av sina nätter. Sporadiskt och vid vissa tillfällen funkar det dock.

Resårsäng - en populär typ

I dagens samhälle är detta den vanligaste typen av madrass. Priset varierar beroende på kvaliteten. Toppa denna madrass med en bäddmadrass av god kvalitet för bästa möjliga komfort.

Kontinentalsäng är dyrare men ofta skönare

Ett dyrare alternativ men kan vara väl värt pengarna.

En kontinentalsäng har tre olika lager, en bäddmadrass överst med två madrasslager under. Detta skapar bästa tänkbara komfort, allt för en optimal nattsömn.

Prova dig fram

Då du ska köpa din nya säng, tänk på att prova flera gånger för att vara säker på ditt val. Ta av dig ytterkläder och även skor när du provar ut din säng.

Konsultera personal på plats då de ofta har mycket kunskap och kan guida dig rätt.

Prövotid

Det är svårt att veta om du gjort rätt val efter att ha provat madrassen endast i butiken. Hos de allra flesta butiker erbjuder de en viss prövotid. Du kan då känna efter i lugn och ro om du gjort rätt val.

Ett väl inrett sovrum hjälper dig att slappna av och somna bättre. Se till att den typ av säng du väljer även passar dig som person.