Visst, det är inte alla som hellre tar emot en upplevelse som gåva, men det blir allt mer vanligt med denna typ av present och att den uppskattas mer. Anledningarna till det är säkert flera, men några kan vara att man anser att man redan har tillräckligt av de saker som har getts bort av företag till sina anställda.

Att ge bort en gåva i form av en upplevelse behöver inte kosta företaget mer jämfört med en sak. En upplevelse behöver inte vara mer komplicerad än middag för två personer, en båtutflykt, massage, ölprovning eller något annat. Då denna typ av gåvor blir allt mer populär att ge bort, så har också utbudet av upplevelser utökats de senaste åren. Så det finns absolut något för alla.

Företagets anställda förtjänar uppskattning

Att ge bort företagspresenter är kanske inget nytt, men det är relativt nytt med det stora utbudet av gåvor som ger goda minnen istället för en sak som kanske bara står i ett skåp. Det finns många gånger ett stort utbud att välja mellan. Både för de som föredrar ett lugnare middagsbesök, spa hotell eller för de som önskar något mer äventyrligt. 

För mindre företag kan det vara enklare att lyckas med mer personliga gåvor, men det blir såklart svårare på de större företagen. Antingen om företaget bestämmer sig för att ge sina anställda olika val av upplevelser att välja mellan eller kanske göra det så enkelt som att ge bort ett presentkort.

Upplev något hemma

Ja, det kan till och med vara möjligt med att finna upplevelser som kan utföras i sitt eget hem. Det kan till exempel handla om danslektioner online eller att man bokar in provning av öl, vin eller choklad i hemmet. Då kan det många gånger bli mer personligt upplagt och mer avslappnande för alla parter.

Det kan ju även vara en form av förfest med en eller några få goda vänner, eller kanske en chokladprovning som har arrangerats på ett romantiskt sätt för dig och din partner. Med upplevelser finns det idag ett stort antal möjligheter och det är en god idé att titta på alla alternativ som finns. Med detta sagt, så kan det vara av stort intresse för företaget att ge bort presentkort för en upplevelse. Ge bort något som verkligen kommer kommas ihåg.