Man måste inte kunna hantera en massa olika verktyg eller veta så mycket om hantverk för att göra gör-det-själv-projekt. 

Gör-det-själv är ett bra sätt att samla familjen om gemensamma projekt, och det är väldigt tillfredsställande att ha gjort något själv ända från början. Det gäller oavsett om det är en kaninbur eller en stenugn. Kanske ska ditt nästa projekt vara just en stenugn, som du och din familj kan baka pizza i. Du kan värma upp din pizzaugn med ved, så att du får helt äkta pizzor som smakar och doftar Italien.

Det behöver absolut inte vara svårt eller särskilt tidskrävande, och en bra början är t ex med en stenugn.

Bygg din egen stenugn

De flesta svenskar gillar pizza. Det är redan ganska enkelt att göra själv, men med en stenugn i din egen trädgård kan det bli ännu enklare.

Det är praktiskt med en stenugn i trädgården, och du kan mycket väl göra annat än pizza. Du kan t ex steka kött eller baka bröd.

Du kan faktiskt bygga din stenugn på bara en helg, om du är någorlunda händig.

Det största arbetet består av att gjuta och mura din stenugn, så det är väldigt viktigt att du har koll på måtten för din stenugn innan du sätter igång.

Du kan bygga en stenugn genom att göra en mall av trä. Därefter bör du bygga din pizzaugn av tegelstenar, som lätt klarar väldigt höga temperaturer. Det är dessutom viktigt att använda eldfast bruk och att isolera din stenugn.

När du har byggt färdigt din stenugn kan du använda den hela året runt. Det är dock en god idé att täcka över din stenugn under vintern, när du inte använder den.

Pizzaugn ved

Det är inte nödvändigt med speciell pizzaugn ved, och du kan använda helt vanlig ved för att värma din nya stenugn.

Det går så klart att köpa en pizzaugn byggsats, där du själv bara ska montera några få delar. Lyckligtvis behöver det dock inte vara svårt att själv bygga din egen stenugn, och du kommer få stor glädje av en pizzaugn med ved som värmekälla.

Fler gör-det-själv-projekt

Du kommer snabbt uppleva glädjen med att ha byggt något själv ända från början. Det gäller speciellt om du bygger en stenugn som du kan baka en massa härliga pizzor och andra fantastiska rätter i. Det kommer hela din familj att få stor glädje av.

Du kan få mycket hjälp och inspiration till GDS och dina kommande gör-det-själv-projekt från internet. 

Hitta ännu fler projekt på gds.

Du kan hitta både lätta och svåra projekt på GDS, och du kan även hitta gör-det-själv-projekt där hela familjen kan hjälpa till.

När väl du och familjen ser vilken glädje ni kan ha av en stenugn i trädgården, så kommer ni stensäkert att vilja ge er på ännu fler projekt.