För att följa med i utvecklingen krävs det att ditt företag befinner sig i teknologins framkant. Att ha en hemsida har blivit en av de allra viktigaste faktorerna för framgångsrik business idag. Den behöver självklart helst också vara bra, tillgänglig och snygg. Att hemsidan går att få tillgång till genom mobiltelefonen är även det viktigt i en tid där en stor del av jordens befolkning har en smartphone på sig, och använder den dagligen.

Vad är responsiv webbdesign, och vad används det till?

Det kan inte ha undgått någon som använt en mobiltelefon hur jobbigt det kan vara med hemsidor som inte är anpassade. Att behöva zooma och scrolla om vartannat, och inte kunna öppna de flikar man trycker på är extremt trist och ineffektivt. Det är därför de som vill driva en lyckosam online business är noga med att använda en responsiv webbdesign, oavsett om det så gäller en shoppingsajt som Wish eller en spelsajt som Mariacasino. Det innebär att hemsidans design anpassas efter enheten den öppnas på, vilket gör att den version som man kommer in på genom paddor och mobiltelefoner är gjord för den skärmstorleken.

Med en responsiv webbdesign går det snabbare och smidigare att navigera sig fram för mobilanvändare, och med tanke på hur stor del av människans vardag som numera spenderas med mobiltelefonen i handen är den här funktionen av yttersta vikt om man vill att ens företag ska nå framgångar online.

Vad är applikationsutveckling?

Applikationsutveckling kan syfta till många saker, här används det för att beskriva processen av att utveckla mobila appar.

Det är inte ovanligt när man surfar att man på diverse hemsidor blir uppmanad att ta sig in på hemsidans app i stället. I många fall är det till och med en förutsättning för att man som konsument ens ska kunna få använda tjänsten på det sätt man har kommit till hemsidan för att göra. Så vad är viktigt i sådana situationer? Att applikationen i så fall är bättre än webbläsarversionen.

Vi har alla våra smartphones fulla av appar, och om de är bra och tillfredsställande att använda, så kommer vi helt enkelt använda dem. De måste flyta på, vara lättlästa, inte ha för långa laddningsskärmar – det finns många områden där kvalitén är avgörande för mobilapplikationer. Men appar används hela tiden, och då de inte är låsta till webbläsare och internet kan det finnas stor potential, vilket undersöktes i en studie om applikationsutveckling från 2013.

Så en bra app är viktigt. Men med den utvecklade webbdesignen kan vi ofta surfa på våra mobiltelefoners webbläsare utan några som helst hinder. Det kan därför vara bra att ha både applikationsutveckling och responsiv webbdesign som prioritet för ens företag.

– Med responsiv webbdesign menas att sidans layout anpassas efter enheten den visas på

– Applikationsutveckling kan betyda mycket, vi använder det för att beskriva processen av att utveckla en mobilapp

– Båda två kan vara avgörande faktorer för en framgångsrik verksamhet framöver