Alliansen har nämligen för avsikt att höja brytpunkten för statlig skatt. Anledningen är att stora löntagargrupper betalar statlig skatt numera, vilket inte var syftet när den dåvarande skattereformen infördes. Då var det tänkt att bara de med riktigt höga inkomster skulle betala statlig skatt. (Det var vad S sa i alla fall). Nu är det över en miljon människor som betalar statlig skatt och räknar man med alla i hushållet så är det ca 1,7 miljoner löntagare som berörs av frågan om höjd brytpunkt för statlig skatt. Jag är helt säker på att de flesta i den gruppen inte känner sig som särskilt rika, som V, MP, S och SD anklagar dem för att vara.
Det är svårt att förstå varför S vill göra en kraftig åtstramning på 3 miljarder, med tanke på att den svenska ekonomin snarast behöver ett tillskott av energi! Förmodligen handlar det om ideologi för V, MP, S och SD. Man unnar inte den som har förkovrat sig och har en högre inkomst att få behålla 250 kronor mer per månad utan man är i stället beredd att bryta det regelverk som finns i Riksdagen om att budgetbesluten ska tas med ett klubbslag när det gäller statens intäkter och kostnader.
Det blev därför närmast ironiskt när omröstningen om den här frågan nyligen genomfördes i Riksdagen. Två ledande företrädare för S saknades i omröstningen och Jonas Sjöstedts (!) parti V hade misslyckats med sitt interna arbete med att få kvittningen att fungera. Man måste ifrågasätta om partier, som inte ens klarar av att vara närvarande i Riksdagen och votera på allvar i för dem så viktiga frågor, kan söka mandat för att leda landet. Det säger sig självt att det är lättare att vara närvarande och trycka på en röd eller grön knapp i Riksdagen än att leda landet.
S har nu fått ett utmärkt tillfälle till reflektion. Vill man riskera ett 20 år gammalt system med att en minoritetsregering ska kunna styra Sverige eller vill man börja trixa med detsamma? Gör man det nu så har man öppnat dörren för att en andra i opposition kan göra detsamma. Media i Sverige anklagar republikanerna i USA för att sabotera den budgetprocess de har i USA medan samma media är hovsamt tysta när S är beredda att förstöra budgetprocessen i Sveriges Riksdag!
S lägger all sin energi på att kunna höja skatten för över en miljon löntagare i Sverige. Det är inte värdigt Sverige det som nu genomförs av Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna.
Jag ser fram emot att S tar sig samman och inser att budgetprocessen är för viktig för att användas som en bricka i det politiska spelet. Även om skattechocker är viktiga för S kan det inte vara värt att förstöra Sveriges goda anseende i världen med risk för budgetkaos och stigande räntor samt en försämrad värdering av vår valuta, och det bara för att kunna höja skatten för en miljon svenskar, varav många kollektivanställda! Fortsättning följer i Sveriges Riksdag!

Lars Beckman
Riksdagsledamot (M) Gävleborg