Vikt

Vilken typ av bagage du behöver beror på hur du reser. Det finns oändliga färger och stilar att välja mellan, se gärna på https://day-et.se/. En av de viktigaste aspekterna är vikt. Viktgränsen för incheckat bagage varierar mellan flygbolagen. Kontrollera att din resväska inte är för tung innan du ger dig av, eftersom avgifter för överbagage är känt som ockerpriser. Tänk på att ju lättare resväskan är, desto mer semesterkläder kan du packa ned. Det blir också lättare att lyfta och manövrera. Observera att vissa flygbolag har viktbegränsningar för handbagage också. Om du inte vill offra böcker, presenter och souvenirer, välj en lätt kabinväska eller flyg med ett mer avslappnat flygbolag.

Storlek

När du letar efter en större väska, fundera över var du ska förvara det när det inte används och hur dess storlek kommer att påverka din resa. Om du planerar att resa till flygplatsen med bil, hur lätt kommer resväskan att få plats i bagageutrymmet? Blir det lätt att släpa väskan genom olika folkmassor? Tänk också på att bara för att en resväska kallar sig "kabinstorlek", betyder det inte att den passar i kabinen på ditt flygplan. Se till att kontrollera eventuella storleksbegränsningar innan du reser.

Säkerhet

Ett hänglås är viktigt var du än reser, men ett med en TSA-funktion (Transport Security Administration) rekommenderas starkt för resenärer till USA. Dessa lås har den röda TSA-logotypen och har en universell huvudnyckel. Endast TSA har en kopia av denna nyckel, vilket gör att amerikanska flygbolags säkerhetspersonal kan öppna din resväska och undersöka dess innehåll utan att orsaka skada.

Handtag och hjul

Resväskor med handtag på ovansidan och sidan är särskilt praktiska. De flesta resväskor är fyrhjuliga, vilket innebär att du inte behöver luta din väska innan bogsering och den kan rullas bredvid dig. Resväskor med två hjul tenderar att ha lite större hjul och kan vara lättare att dra upp och över trottoarkanter.